De genomineerden zijn bekend en de stembussen staan open: de BankGiro Loterij Museumprijs 2018 is van start! Tot en met 8 mei 2018 kan het publiek stemmen op GeoFort in Herwijnen, Maritiem Museum Rotterdam of Science Centre Delft. Het museum met de meeste stemmen ontvangt € 100.000 en stemmers maken kans op een 5-daagse reis naar New York voor twee personen! Klik <HIER> om direct te stemmen op jouw favoriet >>>>

De genomineerden:

  • Maritiem Museum Rotterdam

Zee en zeevaart zijn altijd belangrijk geweest voor ons land. Daarom is het niet vreemd dat er in de stad waar een van de grootste havens van de wereld zich bevindt, een Maritiem museum is gevestigd. Zowel TrotseVaders.nl als TrotseMoeders.nl hebben een bezoek gebracht aan dit museum. Hieronder vind je hun verslagen:

https://trotsemoeders.nl/2017/04/andre-kuipers-opent-in-maritiem-museum-rotterdam-tentoonstelling-over-ontdekkingsreizen-expeditie-knappe-koppen/

en

https://trotsevaders.nl2016/02/maritiem-museum-in-de-voorjaarsvakantie-verslag-van-een-bezoek/

Maritiem Museum Rotterdam heeft momenteel een prachtig programma, rondom techniek (het thema van de BankGiro Loterij Museumprijs 2018). Klik <hier> om de diverse activiteiten te zien.

Gaat jouw stem naar Maritiem Museum Rotterdam? Klik dan hier >>>>

  • Science Centre Delft

Met techniek als thema, is het niet verwonderlijk dat Science Centre Delft genomineerd is voor de Museumprijs 2018. Wanneer ergens techniek beleefd kan worden, is het daar wel. Er zijn niet alleen techniekprogramma’s voor scholen en inkijkjes in wat er op de TU Delft allemaal gebeurt, maar er is ook een interactieve tentoonstelling en tijdens de Labs dagen kunnen bezoekers zelf van alles uitproberen.

Science Centre Delft heeft allerlei leuke workshops tijdens de meivakantie. Klik <hier> om de diverse activiteiten te zien.

Gaat jouw stem naar Science Centre Delft? Klik dan hier >>>>

  • GeoFort in Herwijnen

Voor velen misschien een minder bekend museum, en daarom alleen al goed dat GeoFort genomineerd is. Het is namelijk niet alleen een leuk museum om met kinderen naar toe te gaan, maar ook een leerzaam museum en veel veelzijdiger dan je zou verwachten. TrotseMoeders.nl plaatste een verslag van een bezoek aan GeoFort Herwijnen:

https://trotsemoeders.nl/2016/09/geofort-verrassend-educatief-museum-op-fort-nieuwe-steeg-gelderse-rivierengebied/

Ook GeoFort in Herwijnen heeft allerlei extra activiteiten tijdens de meivakantie. Klik <hier> om de diverse activiteiten te zien.

Gaat jouw stem naar GeoFort in Herwijnen? Klik dan hier >>>>

Op 18 mei wordt de winnaar van de Museumprijs bekend gemaakt en uiteraard zullen wij de uitslag ook hier vermelden! Maar eerst: stemmen!

Share