Op je papa-dag krijg je onherroepelijk te maken met ’tussendoortjes’: momenten tussen twee maaltijden in waarop je kind(eren) even iets kleins willen eten en wat moeten drinken. Vanaf dat je kindje één jaar is, mag hij / zij in principe alles eten (verstandig is om matig te doen met suiker en zout) en is het een leuke uitdaging om de hapjes tussendoor te variëren.

bananas-933201_960_720Er zijn in de supermarkten diverse kant-en-klare tussendoortjes te vinden, variërend van knijpzakjes met een zuivelhapje of met fruitmoes, tot koekjes, al dan niet met vruchten of zuivel. Probeer echter ook eens zelf iets gezelligs te maken van een tussendoortje.

Wanneer je je kind(eren) al snel laat wennen aan het idee van een “snoepbakje” zul je daar nog lang profijt van hebben. Tot en met de schoolperiode zal je kind er naar uitkijken en er zelfs zelf om vragen. En het is nog gezond ook!

Voor een “snoepbakje” heb je verschillende soorten fruit nodig. Wanneer je meerdere kinderen hebt, kun je natuurlijk meer verschillende soorten vruchten gebruiken dan wanneer je allen voor jezelf en één kindje een tussendoortje maakt.

Maak het fruit schoon en snijd het in stukjes. Doordat er verschillende soorten vruchten in één bakje zitten, ziet het er meteen feestelijk uit. mango-624213_960_720Denk hierbij ook aan de kleuren: een aantal schijfjes banaan, een paar druiven, stukjes appel en een paar aardbeien bijvoorbeeld. Je kunt dit iedere keer wisselen natuurlijk: peer, meloen, kiwi, maar ook stukjes tomaat en komkommer lenen zich uitstekend voor een “snoepbakje”.

Doe in het bakje ook iets anders dan enkel fruit, bijvoorbeeld een biscuitje en een klein handje rozijntjes, en je kindje zal lekker smullen! En zelf eet je ook even iets gezonds tussendoor, gezellig toch? En stel jezelf eens voor hoe je partner zal reageren wanneer je meldt dat jij altijd een snoepbakje als tussendoortje doet…..

Meer papa-dag tips? Klik hier >>>>

Share