Mail van Disney is per definitie leuk, maar ditmaal had het wel erg veel impact. In de uitnodiging voor het Ducktales Event stond namelijk “Woo-hoo” en dat was voldoende voor me om de hele verdere dag de begintune van Ducktales in mijn hoofd te hebben!

Niet erg natuurlijk, ik ben grote fan van Ducktales. In mijn eigen jeugd kwamen de afleveringen van deze Disney-serie al op televisie en ik heb een aantal oude afleveringen opgenomen destijds zodat mijn kinderen ook hebben kennisgemaakt met deze leuke serie.

Tijdens het Ducktales Event in Hilversum hoorden we dat Ducktales al vanaf 1990 niet meer te zien is geweest op de Nederlandse televisie, maar daar komt nu verandering in!

Iedere zaterdagochtend om 8.45 is er een aflevering van de nieuwe Ducktales serie te zien op Disney Channel!

Samen met een heleboel andere genodigden, mochten mijn tweeling en ik al van een voorproefje genieten van de nieuwe Ducktales (Woo-hoo!). Maar eerst was er feest: allerlei lekkers, tekenen met een echte Donald-Duck-tekenaar en het hoogtepunt: zwemmen in het geld zoals Dagobert Duck, en het op je hoofd laten kletteren (of het hoofd van je tweelingbroer / tweelingzus natuurlijk).

Daarna kregen we in de Dolby Cinemazaal, die helemaal vol zat, twee afleveringen van Ducktales te zien. Gelukkig is de tune niet veranderd, zodat ik die nog helemaal mee kon zingen. En ook de nieuwe afleveringen zitten vol humor, spanning en avontuur. Ik ga natuurlijk niet veel verklappen…. Maar wel een beetje!

We hebben aflevering 2 en 3 gezien en Lizzy was daarin indrukwekkend met allelei vecht-skills. Ze was ook erg onzeker omdat ze duidelijk niet gewend was aan het ‘gewone leven’. In de tweede aflevering gaat ze met de neefjes mee naar een indoor speeltuin, terwijl Donald Duck weer de eigenwijze kluns is die we kennen. Hij spreekt zoals in de oudere afleveringen vrijwel onverstaanbaar, heerlijk! Het zal weer een heleboel kinderen inspireren om hem na te doen!

In de derde aflevering zien we Willie Wortel en een eerste versie van ‘Lampje”. De neefjes zijn niet meer de hele tijd bij elkaar en zijn duidelijk in de hedendaagse tijd geplaatst, compleet met youtube-verslaving… We zien dan ook een stukje van de rode draad die door de nieuwe afleveringen loopt: de zoektocht naar informatie over de moeder van Kwik, Kwek en Kwak.

Meer vertel ik niet, alleen dat we enorm genoten hebben. De enige klacht die mijn dochter had was dat het TE leuk was. En dat we niet meer afleveringen te zien kregen. Gelukkig zijn mijn kinderen en ik vroege vogels, dus zaterdagochtend zitten we vóór 8.45 klaar voor de nieuwe afleveringen van Ducktales op Disney Channel. Ik verheug me er nu al op, Woo-Hoo!

Share