Professor Otto Lidenbrock stuit op een stukje perkament met daarop een oude en onbegrijpelijke tekst. Samen met zijn jonge neef Axel weet hij het perkament te ontcijferen. Ze lezen: 

Als je voor 1 juli afdaalt in de vulkaan Sneffels -via de krater die zich in de schaduw van de bergtop Scartaris bevindt- kom je bij het middelpunt van de aarde uit. Ik heb het gedaan. Arne Saknussemm.

En zo begint een waanzinnig avontuur, waarbij de prof en zijn neef uiteindelijk op 150 kilometer diepte bij een onmetelijk grote zee terechtkomen, midden in de prehistorie. Ze maken een gevecht tussen twee zeedino’s mee en dat is nog niets vergeleken met wat hen allemaal te wachten staat.

Recensie
Naar het Middelpunt der Aarde is een klassieker. Het boek is geschreven door Jules Verne in 1864 en wordt nog steeds graag gelezen. Toch is het voor de jongere generatie niet zo aantrekkelijk meer, door het ‘ouderwetse’ taalgebruik.

Uitgeverij De Wakkere Muis heeft al meer klassiekers in een nieuw jasje gegoten. Daarmee wordt het verhaal opnieuw verteld, maar dan in een ‘muizenwereld’. Door eenvoudiger taalgebruik en een mooie vormgeving, is het originele verhaal toegankelijk voor kinderen, zelfs voor kinderen die niet van lezen houden.

Woorden en letters worden mooi weergegeven. Er staan weinig extra afbeeldingen in het boek, maar die er in staan zijn erg mooi en kleurrijk. Het hele boek is aantrekkelijk gemaakt en nodigt uit om gelezen te worden.

Het verhaal is echt gebaseerd op het origineel en is nog steeds spannend en avontuurlijk. Een mooie manier voor kinderen om kennis te maken met dit verhaal!

Reis naar het middelpunt van de aarde – Geronimo Stilton
Hardcover, 213 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Share