Een boek om je met vrienden of familie te vermaken, of om alleen mee aan de slag te gaan. Voor detectives-in-de-dop vanaf 8 jaar.

Soms is er wel degelijk iemand vermoord, maar soms zijn het ook heel gewone dingen die je in dit boek voor grote raadsels plaatsen: een regenbuitje, een lift, de overburen … 25 Mysteries die je brein doen kraken. Vind jij uit hoe de vork in de steel steekt? Denk logisch na of gebruik je verbeelding. Plezier verzekerd!

Recensie
Iedereen kent de puzzeltjes wel. “Er ligt een man in de woestijn met een strootje in zijn hand, wat is er gebeurd?“. Door middel van vragen stellen waar alleen ja of nee op geantwoord mag worden, moet je proberen om het achterliggende verhaal te ontdekken.

Het boek Wie heeft het gedaan? doet me hieraan denken. Er zijn 25 ‘mysteries’, verhaaltjes, puzzels of hoe je het ook noemen wilt. Niet alleen met moorden die opgelost moeten worden, maar ook andere vragen die door logisch nadenken beantwoord kunnen worden.

Het is erg leuk om te doen. Ook voor kinderen. Bij ieder mysterie staat de moeilijkheidsgraad aangegeven. Het antwoord staat onder een flapje, zodat het boek door een heleboel mensen gebruikt kan worden. Ook leuk voor in een klas dus!

Behalve dat het echt leuk is, is het ook goed om te oefenen in het ‘out of the box’ denken. Logisch denken is een kwaliteit die je niet vroeg genoeg kunt oefenen!

Wie heeft het gedaan? – Victor Escandell
Hardcover, 63 pagina’s, uitgeverij Clavis
Bestel dit boek hier >>>>

Share