Escape rooms zijn populair: opgesloten zitten en door allerlei opdrachten uit te voeren, puzzels te maken, codes te kraken etc proberen te ontsnappen. Het idee achter Escape boek is daarvan afgeleid: je puzzelt jezelf door het boek heen.

Inhoud
Lia heeft een bijzonder talent: ze kan in het hoofd van anderen “inbreken’, precies daar waar iedereen zijn geheimen en herinneringen bewaart.

Lia is voorzichtig met andermans geheimen, maar zijn anderen dat ook? Ze krijgt een uitnodiging van eem geheim broederschap. Ze vragen haar om zich te bewijzen. Maar zijn ze wel te vertrouwen?

Ontsnap samen met Lia uit dit Escapeboek. Laat je hersens flink kraken en los de raadsels op om erachter te komen waar het verhaal verdergaat. Zorg er wel voor dat je op tijd weer weg bent, anders ben je gedoemd om eeuwig rond te dwalen in het hoofd van een ander…

Mening
Mijn jongste zoon is een verwoed lezer en hem lijkt het leuk om aan dit boek te beginnen. Al snel zie ik hem er in verzonken zitten. Hij slaagt er in de puzzels op te lossen en wordt dan beloond doordat hij weer verder kan lezen, naar de volgende opdracht.

Wat een leuk concept! Ook voor kinderen die de aandacht niet goed bij een boek kunnen houden: hier is een mooie afwisseling tussen puzzelen en lezen.

Voor mijn zoon is het puzzelen echt het leukste. Het verhaal zelf ziet hij meer als een middel om de puzzels met elkaar te verbinden (in plaats van andersom). Maar hij heeft er erg veel plezier aan beleefd!

Escape boek – Ivan Tapia en Linde Montse
Paperback, 144 pagina’s, uitgeverij Witte Leeuw
Bestel dit doe- en leesboek hier >>>>

Share