Nintendo Labo is een nieuwe lijn van interactieve bouw-, speel- en ontdek-ervaringen, ontworpen om creatieve geesten en speelse harten te inspireren. Samen met het Nintendo Switch-systeem (niet inbegrepen) bieden de Nintendo Labo-pakketten de tools en technologie om leuke doe-het-zelf-creaties te maken van karton, om vervolgens je creaties tot leven te wekken met verschillende games en te ontdekken hoe Nintendo Labo werkt.

Bekijk op bol.comNaast het Nintendo Labo: mixpakket is ook het Nintendo Labo: robotpakket en het Nintendo Labo: voertuigenpakket beschikbaar.

[UPDATE] Nintendo Labo is verkozen tot Speelgoed van het jaar 2018 in de categorie 10 en 11 jaar!

Ontwikkelingspsycholoog Ger Ramakers, die betrokken was bij de beoordeling van het product, geeft de volgende toelichting op de nominatie:
De toegevoegde waarde van Nintendo Labo zit vooral in de bouwpakketten. Aan de hand van de instructies op de Nintendo Switch worden de kartonnen onderdelen in elkaar gevouwen tot een driedimensionaal eindproduct. Dat vraagt en bevordert ruimtelijk inzicht, nauwkeurig werken, concentratie en vooral volgehouden aandacht en doorzettingsvermogen.

Share