Hoe heerlijk is het als je één van de weinige papa’s bent die een papa-dag heeft. Meestal zijn het de mama’s die vrije dagen met hun kids doorbrengen, terwijl de papa’s aan het werk zijn. Heb je het geluk dat je als papa ook een dagje per week met je kind(eren) kan doorbrengen? Dan ben je een geluksvogel.

Hoewel een papa-dag altijd snel voorbij gaat, is het heel belangrijk om quality time te hebben samen met je kind(eren). Het is dan altijd leuk om de dag gewoon thuis door te brengen, maar het is ook weleens leuk om een activiteit buiten huis te doen. Nog leuker als deze gewoon gratis is. Iedere keer delen we een nieuwe tip, die handig is voor jouw aankomende papa-dag.

Heerlijk fietsen
Fietsen is een leuke en sportieve activiteit, die ook nog eens goed is voor de gezondheid. In een voorzitje kan je kind zitten als hij tussen de 9 en 12 maanden oud is, tot ongeveer 3 jaar. Daarna passen ze nog een paar jaar in het achterzitje. Op dat moment bereiken ze ook zelf de leeftijd dat ze zelfstandig (eerst met zijwieltjes) kunnen leren fietsen. Vooral op de e-bike is het goed vertoeven. Je kunt tegenwoordig eenvoudig online een goedkope e-bike fiets kopen. Een extra tip is wel: Begin eerst met korte afstanden, zoals even naar de supermarkt of snel bij opa en oma om de hoek langs. Als je zoon of dochter dan uiteindelijk goed zelfstandig kan fietsen en hier oud genoeg voor is, kun je langere afstanden fietsen en echt een leuke fietstocht gaan maken in de omgeving.

Eendjes voeren
Lekker ontspannen en altijd een enorm succes: met oud en droog brood op stap om de eendjes in het park te voeren. Vooral kleine kinderen vinden deze waggelende beestjes helemaal het einde, maar eigenlijk is het altijd leuk. Eendjes voeren in het park blijft een activiteit voor jong en oud. In ieder dorp is wel een park, waar eendjes zijn die maar al te graag brood lusten. Zelfs in de stad zijn parken te vinden. Voor deze activiteit heb je niet veel nodig. Verzamel wat oud brood wat jullie niet meer gaan opeten, of vraag desnoods wat bij de bakker. Zo kun je gezellig samen met je kindje de beestjes brood voeren.

Kinderboerderij bezoeken
Naast fietsen en eendjes voeren hebben we nog een derde buitenactiviteit, die zelfs helemaal gratis is. Bezoek een kinderboerderij. Hier kan je zoon of dochter alles leren over beesten zoals varkens, kippen, konijnen, geiten, schapen, maar ook over bijzondere insecten of wandelende takken. Daarnaast mogen ze de beesten aaien en in de tijd van jonkies zelfs soms nog voeren. De kinderboerderij is een hele beleving. Vaak vind je er wel één in je omgeving, op loop of fietsafstand. Bij sommige kinderboerderijen zit zelfs nog een speeltuin.

Klik hier voor meer papa-dag tips >>>>

Share