Trotse Vaders vinden het vaak erg leuk om cadeaus te krijgen, maar weten vaak niet goed wat ze moeten vragen. En dan komt het regelmatig voor dat er standaard cadeaus (sokken, after-shave etc) gegeven worden. Wanneer je echt origineel wilt zijn, kies dan voor een design cadeau voor mannen. Wij stellen een top 5 voor je samen en je kunt natuurlijk zelf zoeken naar design cadeaus voor mannen.

5 – Cast notenkraker van Tom Dixon
Gemaakt van gietijzer met een zwarte poedercoating en een messing schroefdraad, heeft deze notenkraker de kwaliteit en de uitstraling die je als Trotse Vader nodig hebt om eindeloze aantallen noten te kraken. Doordat de ronding lekker in je hand ligt, kost het weinig moeite, maar dat hoef je natuurlijk niet te laten merken….

4 – Toolbox opbergbak van Vitra.
Altijd gemopper omdat je spullen ‘overal’ slingeren? Of juist steeds dingen kwijt? Deze kunststof opberghulp ziet er niet alleen leuk uit (hij is er in de kleuren baksteenrood, zwart, mauve grijs, mosterdgeel en warmgrijs) maar zorgt ook voor overzicht. Lekker je sleutels, pennen, aansteker, portemonnee, zakmes en andere items die los in je zakken zitten in de opbergbak doen en je kunt het eenvoudig terugvinden. Ook handig voor afstandsbedieningen….

3 – Parrot kurkentrekker van Alessi
Een beetje man gebruikt natuurlijk een ‘echte’ kurkentrekker om een flesje wijn te openen. Niet zo’n ding waarbij alles vanzelf gaat. Nee, de spieren moeten worden aangespannen, het gezicht vertrokken om dan met een bevrijdende (zachte, want beheerste) plop de kurk uit de fles te halen. Dat kan nu helemaal in stijl met de verschillende Alessi kurkentrekkers. In meerdere kleuren verkrijgbaar, en ook in een vrolijke, veelkleurige variant.

2 – Lyfe zwevende plantenbak van Flyte
Een echte eye-catcher, deze zwevende plantenpot van Flyte met het bijbehorende eikenhouten voetstuk. In het voetstuk zit de magneet verwerkt (maar dat verklappen we niet verder, het mag magisch blijven) en in de plantenbak zit een waterreservoir weggewerkt. Ben je bang dat jouw plantenpot straks toch een verdorde plant te zien is? Kies dan voor zogenaamde zogenaamde ‘luchtplanten’ (Tillandsia), die groeien zonder aarde en hun voeding uit de lucht halen. Dan ben je helemaal een ’tovenaar’!

1 – Ultimate Toys For Men tafelboek van teNeues
Niet alleen mooi om op tafel te leggen, of om in te bladeren maar ook een bron van inspiratie voor een volgend verjaardags-, kerst- of vaderdagcadeau. Boordevol gadgets en items die iedere man die zich James Bond wil voelen, zal willen hebben. Van boten tot whiskey en van horloges tot auto’s…. een boek om bij weg te dromen. Kijk zelf maar naar dit boek en enkele andere tafelboeken.

Share