Wanneer je iets anders wilt in je babykamer dan een standaard bed of wieg, denk dan eens aan een design kinderbed. Ze zijn iets duurder dan de gemiddelde kinderbedden bij bekende ketens, maar veelal van betere kwaliteit. En wanneer je kiest voor een designbed waar je kindje als baby in kan, maar die ook geschikt is voor dreumessen, peuters en schoolgaande kinderen, heb je de meerkosten er zo uit. Zeker wanneer je het bed ook in de kamer van je tiener kunt plaatsen als gezellige zitbank.

Babybed – veiligheid
Bij de aanschaf van een babybed gaat het om een aantal dingen. Ten eerste natuurlijk de veiligheid. Je kindje moet zich veilig voelen in een beschutte omgeving, maar het bedje zelf moet ook veilig zijn. Geen scherpe randjes, verkeerde verf of andere chemische stoffen, goede afstand van de spijltjes en een verstelbare bedbodem.

“Zelf doen”
Wanneer je kindje beweeglijker wordt, zelf gaat stappen bijvoorbeeld, is het moment daar om hem of haar te leren zelf uit bed te komen. Dat betekent dat de spijltjes deels verdwijnen. Om er voor te zorgen dat je kindje niet tijdens de slaap uit bed valt, kan er een schotje voor geplaatst worden. Wel zo veilig!

Opgroeien
Wanneer je kindje nog groter wordt, groeit het bedje mee. Dat betekent dat het voor je kindje wel een ‘groot bed’ wordt, maar dat het snel gewend zal zijn aan de nieuwe slaapomgeving. Het is immers zijn / haar vertrouwde bed, maar dan op een andere manier ingericht.

Gezellige plek
Pas wanneer je kind echt toe is aan een éénpersoonsbed, is het tijd voor de laatste fase van het ledikant: de ombouw tot een gezellige zitplek. Met een paar mooie kussens en een vrolijke sprei, maak je van het eerste kinderbed van je kindje een kleine sofa waar het met vriendjes en vriendinnetjes kan spelen, of zelf rustig een boekje kan lezen.

Zo wordt een prachtige design kinderkamer een kamer om jarenlang blij mee te zijn!

Share