Kotion bluetooth headset B3505Gamers stellen zo hun eigen eisen aan hun computers en randapparatuur. Alles moet op snelheid en subtiele bediening zijn gebouwd en dat betekent meestal ook wat duurdere, niet standaard accessoires.

De door ons geteste wireless Bluetooth Wireless Each B3505 Headset is een product van een Chinese Dongguan Kotion Electronics Co.,Ltd. uit Sjanghai  die sinds 2006 headsets en de wat betere accessoires produceert. En, zo lijkt het, met succes.

Kotion headset bluetooth Each B3505De bluetooth koptelefoon B3505 komt in een prima doos inclusief een vrij lange audiokabel als men bluetooth niet wil gebruiken, een usb micro oplaadkabel en een in Chinees en Engels opgestelde summiere handleiding.

De koptelefoon is in oranje/zwart uitgevoerd (is er ook in wit/licht blauw) en ziet er daardoor al direct als een gaming headset uit.

Het toestel voelt zwaar en degelijk aan met hard plastic waarop vingerafdrukken uitdrukkelijk blijven staan. De oorschelpen en de hoofdklemmen hebben dikke kussentjes; als je hem op doet is de koptelefoon zeer aanwezig maar het blijft wel comfortabel.

De bediening is redelijk standaard inclusief alle knoppen om er telefoongesprekken mee te voeren.

Via een usb-kabel (oplader niet geleverd, maar die hebben ook inmiddels in bosjes thuis) wordt de interne batterij opgeladen. Ik heb het nog niet helemaal ondervonden maar de operating time zou 4-8 uur zijn en een lange standby time. In het gebruik dat wij bij trotsevaders/moeders hebben gezien was de koptelefoon steeds prima beschikbaar.

Het koppelen van de bluetooth verbinding gaat steeds probleemloos. De telefoonknop enige tijd indrukken, wachten op rood/blauw knipperlicht en computer, iphone, tablet op bluetooth ontvangen zetten. Het toestel noemt zich KOTION 3505. Een toegangscode wordt niet gevraagd.

Het geluid van de headphone lijkt uitstekend. Ik moet zeggen ‘lijkt’ omdat wat betreft de kwaliteit, naast persoonlijke voorkeuren, natuurlijk ook de kwaliteit van het geluidsbron, de kwaliteit van het uitzendende apparaat van belang is. Dit betekent dus dat met de aanschaf van de Kotion B3505 een uitstekende keus is.

Ongetwijfeld zullen er (wat geluid en comfort) betere alternatieven zijn, maar die zullen ook wat betreft prijs in een andere categorie gaan vallen. Dus een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.

Tenslotte, ik kon toch wel zeker 10 meter weg lopen van de geluidsbron zonder dat de koptelefoon begon te storen.

Het apparaat heeft verder uitstekende specificaties met de allerlaatste bluetooth V4.1 en zal dus willen koppelen aan alle denkbare laptops, tables en smart-phones.

De Bluetooth Wireless Each B3505 Headset kun je eenvoudig bestellen bij Bluetoothkoptelefoons.nl, klik hier >>>>

Share