Heroes Dutch Comic Con gaat dit weekend door, wel extra veiligheidsmaatregelen

De voorjaarseditie van Heroes Dutch Comic Con vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 maart 2019 in de Jaarbeurs Utrecht. De openingstijden zijn van 10.00 t/m 18.00 uur. Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen in Utrecht, heeft de organisatie besloten om extra veiligheidsmaatregelen te treffen.

Heroes Dutch Comic Con: 23 en 24 maart 2019
Dutch Comic Con is de grootste Comic Con van Nederland. Daar hoort natuurlijk een groots programma en een memorabele beleving bij. Van cosplay tot merchandise en van gaming tot comics, op Dutch Comic Con kun je je makkelijk 2 dagen lang vermaken. We bieden voor ieder wat wils, van jong tot oud! Voor tickets, klik hier >>>>

Special Guests
Zoals altijd zullen veel bekende mensen langskomen op Dutch Comic Con. Als gast, of als “Special Guest” zoals bijvoorbeeld Tom Felton (Harry Potter, The Flash), Katherine McNamara (Shadowhunters, Arrow), Jennifer Morrison (Once Upon a Time, House M.D.), Shannen Doherty (Charmed, Beverly Hills 90210), Benedict Wong (Doctor Strange, The Avengers) en Sophie Skelton (Outlander) en nog veel meer!

Extra veiligheidsmaatregelen
Op advies van o.a. de politie zijn er een aantal veiligheidsmaatregelen in het kader van de openbare orde en veiligheid doorgevoerd. Dit heeft niet alleen betrekking op het moment dat bezoekers in de Jaarbeurs zijn, maar ook als men onderweg is naar Heroes Dutch Comic Con.

Alleen doorzichtige tassen!
De organisatie van Heroes Dutch Comic Con laat weten dat er zowel zichtbare als onzichtbare veiligheidsmaatregelen getroffen zijn. Zo wordt voor, tijdens en na het evenement extra politie en beveiliging ingezet, is er een strenge toegangscontrole en zijn tassen niet toegestaan op de beursvloer.

Niet toegestaan: nepwapens en alle props die niet te onderscheiden zijn van een echt wapen.
Een andere belangrijke veiligheidsmaatregel is vooral gericht op cosplayers die het evenement bezoeken: props zijn ten strengste verboden. De organisatie vraagt dan ook met klem om alle props thuis te laten.

Houd rekening met de aangescherpte veiligheidsmaatregelen.
In verband met de extra veiligheidsmaatregelen kunnen er langere wachttijden voor de entree en de garderobes ontstaan. Wanneer bezoekers een activiteit willen bijwonen aan het begin van de show, wordt geadviseerd om vroeg aanwezig te zijn.

Veel plezier op Heroes Dutch Comic Con!
Elke editie wordt er naar gestreefd om een ontmoetingsplek te creëren waar bezoekers zichzelf kunnen zijn en hun passie voor fandoms kunnen delen. Laten we met z’n allen enkele aanpassingen doen, zodat we er met z’n allen een fantastisch weekend van maken.

Alle in dit artikel gebruikte foto’s zijn van Peter Lodder Fotografie

Redactie (708 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


Wie wil naar Monster Jam? Doe mee en maak kans op 4 tickets, inclusief Pit Party [winactie]
Film Bohemian Rhapsody - Queen - Freddie Mercury [DVD en BluRay recensie]
Share