Ik lees al jaren met veel plezier de boeken van Sebastian Fitzek. Eerst in het Duits, maar sinds The House of Books ze in het Nederlands uitgeeft, lees ik ze in het Nederlands, de vertalingen zijn prima gedaan!

Stoel 7A is de nieuwste thriller van Sebastian Fitzek. Waar Passagier 23 zich afspeelde op een cruiseschip <zie: recensie Passagier 23> speelt Stoel 7A zich grotendeels in een vliegtuig af.

Anders dan bij eerdere boeken van Fitzek die ik gelezen heb, begint dit boek weinig subtiel. Je wordt meteen midden in het verhaal geduwd en het ontwikkelt zich meer als een actiethriller dan als een psychologische thriller.

Het verhaal
Mats Krüger, een ervaren en succesvolle psychiater, moet zijn vliegangst ov erwinnen als zijn hoogzwangere dochter Nele voor het eerst in jaren weer contact met hem opneemt. Na een cursus tegen vliegangst gaat Mats aan boord van de langeafstandsvlucht Buenos Aires – Berlijn. Al zijn angsten lijken voor niets tot een vreemdeling hem vertelt dat een van Mats’ ex-patiënten zich ook aan boord bevindt. Iemand die hij ooit heeft bevrijd van moordlustige, gewelddadige fantasieën. En nu moet Mats zien te voorkomen dat hij de 600 passagiers en zichzelf niet mee de dood in jaagt…

Gelukkig kan Sebastian Fitzek uitstekend schrijven, waardoor ook Stoel 7A de moeite van het lezen waard is. Het is zeker niet mijn favoriete boek van hem, en wanneer je zijn eigen nawoord leest, lijkt het wel alsof hij zelf ook niet helemaal blij is met dit boek.

Waarom je het wel moet lezen? Omdat het origineel is, goed geschreven en met meerdere ‘lagen’ die met elkaar te maken hebben. Maar lees vooral ook andere boeken van Sebastian Fitzek!

Stoel 7A – Sebastian Fitzek
Paperback
Bestel dit boek hier >>>>

Share