mef_soft

Een nieuwe uitgave van een bekend boek. Wat is er nieuw en wat is hetzelfde?

Inhoud
Pinkeltje in Madurodam. Een spannend avontuur van Studio Dick Laan.

Als Pinkeltje op bezoek gaat bij de vijf muizenbroers, vertelt Grijshuid hem over een plek waar alles op pinkeltjesformaat is. Pinkeltje kan zijn oren niet geloven. Hij wil niets liever dan er een kijkje gaan nemen!

Pinkeltje en Grijshuid stappen samen in een speelgoed-drone en voor ze het weten landen ze in een wel heel bijzondere stad: Madurodam! Pinkeltje brengt er een bezoekje aan de kermis, stapt aan boord van een prachtig schip en sluit vriendschap met Piet Papegaai. En hij ontdekt dat Madurodam in groot gevaar is… Samen met Grijshuid en Piet Papegaai verzint Pinkeltje een gewaagd plan. Zal het ze lukken om Madurodam te redden?

Mening
Ik vind het geweldig dat er nieuwe uitgaven over Pinkeltje verschijnen. Van mij had er geen boek ‘herschreven’ hoeven worden, zelf vond ik de originele versie leuk genoeg om voor te lezen aan mijn kinderen, maar ik merk wel dat deze nieuwe versie een stuk toegankelijker is.

Waar de eerdere boeken inmiddels erg gedateerd zijn, zowel qua tijdsbeeld als qua taalgebruik, is Pinkeltje in Madurodam echt een boek van deze tijd, maar dan wel met dezelfde charme als de eerdere Pinkeltje-boeken.

Top dus! Laat Van Holkema & Warendorf nog maar veel nieuwe boeken over Pinkeltje uitgeven!

Pinkeltje in Madurodam – Dick Laan
Hardcover, 144 pagina’s, uitgeverij van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

Share