De schat van Gruizelkaak is het eerste deel in de serie over Eddie Kei, geschreven door Simon Cherry. Dit supergrappige piratenavontuur voor jongens en meisjes vanaf 7 jaar werd geïllustreerd door Andrea Kruis.

Verhaal
Eddie Kei zit te ontbijten in het krakkemikkige huisje van zijn oma, wanneer hij opeens een grote bons hoort. Die bons blijkt een piraat die in de badkuip is beland. En de piraat blijkt het begin van een geweldig avontuur.

Dat avontuur blijkt precies wat Eddie nodig heeft; zijn vakantie is niet bepaald om over naar huis te schrijven. Samen met de piraat, de bemanning en een pratende pinguïn gaat Eddie op zoek naar de schat van Gruizelkaak. Maar Barracuda Bill aast op dezelfde schat…

Mening
Het boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf een jaar of 7, maar in mijn gezin heb ik gemerkt dat kinderen van 12 jaar en ouder er ook van genieten!

Mijn oudste zoon heeft De schat van de Gruizelkaak gelezen en heeft er hoorbaar van genoten. Hij zat regelmatig hardop te lachen. Heerlijk, zo’n boek!

Het boek is met veel humor en fantasie geschreven en is inderdaad leuk om voor te lezen. Zeven jaar lijkt mij wat jong, maar voor iets oudere kinderen is dit echt een aanrader!

De schat van de Gruizelkaak – Simon Cherry
Eerste boek over Eddie Kei
Hardcover, 287 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share