Leren lezen was vroeger echt anders dan nu. Wanneer ik zie welke boeken mijn kinderen krijgen om te oefenen met zelf lezen, begrijp ik dat ze er zin in hebben! Bijvoorbeeld het boek Op reis met Mo en Tijger.

Inhoud
Mo en Tijger gaan met papa, mama en Mo’s broertje Sem op reis naar het huis van opa in de duinen! Maar voordat ze kunnen vertrekken moet er nog van alles worden geregeld: de koffers moeten worden gepakt, papa moet broodjes halen en Tijger moet worden uitgelaten. Als ze dan eindelijk met zijn allen onderweg zijn met de oude bus die papa heeft opgeknapt, horen ze opeens ‘Boem!’ en komt de bus met een klap tot stilstand… Zouden ze nog wel op tijd bij opa aankomen?

Mening
Op reis met Mo en Tijger
is een dik boek, 172 pagina’s. Maar het is geschreven in meerdere AVI-niveaus. Het begint met AVI-niveau E3 (het niveau wat veel kinderen aan het eind van groep 3 hebben) en heeft daar grotere letters, kortere zinnen en eenvoudigere woorden.

Het eindigt met AVI-niveau M5, het niveau wat veel kinderen halverwege groep 5 bereiken. Ik vind het al behoorlijk pittig, maar gelukkig staat het boek vol met leuke illustraties (van Gertie Jaquet) zodat het er toch aantrekkelijk uit blijft zien.

De verhaaltjes zijn gewoon erg leuk. Het is geen ramp om als Trotse Vader te wachten tot er voldoende gehakt en geplakt is om een bladzijde uitgelezen te krijgen. En voor kinderen is Mo en Tijger gaan op reis echt een feest!

Mo en Tijger gaan op reis – Elisabeth Mollema
Hardcover, 172 pagina’s, uitgeverij Moon
Bestel dit boek hier >>>>

Hieronder de recensie van een ander boek over Mo en Tijger:

https://trotsemoeders.nl/2018/09/mo-en-tijger-lossen-het-op/
Share