We zijn fan van de boeken van Paul van Loon en ook van de serie boeken over Dolfje Weerwolfje. Inmiddels is het 20ste boek over Dolfje, een jongen die soms in een weerwolf verandert, verschenen: SpookWeerwolven!

Het verhaal:
In een luchtballon naar de (volle) maan! Dolfje Weerwolfje en Noura mogen mee in de luchtballon van neef Leo. Ze komen terecht op de binnenplaats van een duister kasteel. Daarbinnen klinken vreemde geluiden…

Mening
SpookWeerwolven
is geschreven voor jongere kinderen en is door hen prima zelfstandig te lezen wanneer ze eenmaal kunnen lezen. De zinnen zijn kort, de hoofdstukken ook en het boek is heel mooi geïllustreerd (en bevat echt enorm veel tekeningen die niet alleen bij de inhoud van het verhaal passen, maar ook prachtig zijn om te zien! Deze zijn gemaakt door Hugo van Look, met een beetje hulp van Leo)

Neef Leo heeft een grote rol in het verhaal en fans van de boeken over Dolfje Weerwolfje zullen al wel weten dat hij zijn “eigenste” taal heeft. Wanneer neef Leo op zijn eigen manier iets zegt, staat zijn tekst in donkerblauw afgedrukt. Sowieso ziet het er leuk uit, maar voor beginnende lezers is het ook meteen duidelijk dat er geen 100% correct Nederlands staat. En om voor te lezen is het ook handig 😉

De SpookWeerwolven hebben trouwens ook een ‘eigen kleur’: lichtblauw. Het vlotte verhaal, wat natuurlijk een beetje spannend is, maar vooral grappig, is echt een aanrader!

SpookWeerwolven – Paul van Loon
Deel 20 over Dolfje Weerwolfje
Hardcover, 104 pagina’s, uitgeverij Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

Share