National Geographic heeft het eerste deel van een spannende boekenreeks uitgegeven. In het najaar 2019 wordt het tweede deel verwacht. Ons gezin leest graag uitgaven van National Geographic, niet vreemd dus dat we uitkeken naar Exporers Academy – het Nebula Mysterie!

Recensie van mijn zoon, 12 jaar:
Voor de recensie kreeg ik het boek Explorers Academy het Nebula-mysterie opgestuurd. Eerst had ik zelf niet zoveel zin om het te lezen. Ik had wat andere boeken te lezen en het lag een paar dagen op mijn nachtkastje. Maar na een tijdje dacht ik. Laat ik het eens gaan lezen.

Ik las een half uurtje en daarna zei mijn moeder dat ik moest slapen. Maar dat wou ik niet. Ik vond het een geweldig boek. Niet zo raar dat ik het in een paar dagen lezen al uit had.

Het boek gaat over een jongen Cruz. Hij gaat naar de Explorers Academy. Daar wordt hij opgeleid om te kunnen helpen de wereld te verbeteren. Klinkt perfect, maar er zijn ook wat minder leuke dingen gebeurt. De moeder van Cruz stierf in een ongeluk in een supergeheim lab. Maar toen Cruz naar de school ging merkte hij dat er mensen achter hem aan zaten. Mensen die het ook hadden gemunt op zijn moeder…

Ik zelf vond het een heel spannend boek omdat je de hele tijd met een raadsel zit. Wie is Nebula? Wat wil Nebula? Dat houdt het boek altijd wel spannend. Het boek heeft ook onverwachte wendingen waar ik zelf altijd fan van ben. Daarom geef ik het boek een 8/10.

Algemene informatie
Avontuur, gevaar en een spannende missie rond de wereld. Dat staat de twaalfjarige Cruz Coronado allemaal te wachten als hij aan zijn eerste jaar aan de Explorer Academy begint. Een aantal bijzondere kinderen van over de hele wereld worden er opgeleid tot buitengewone Explorers. Maar voor Cruz staat er meer op het spel…

Niet lang nadat hij op de Explorer Academy aankomt, ontdekt hij dat zijn familie een mysterieus verleden heeft op een geheime afdeling van de National Geographic Society. Een verleden dat zijn toekomst in gevaar kan brengen. Terwijl hij codes moet ontcijferen, aan school werkt, nieuwe vrienden maakt en op expeditie gaat, blijft Cruz zich één ding afvragen: wie zit er achter hem aan…en waarom?

Explorers Academy: het Nebula-mysterie – Trudi Trueit
Hardcover, 224 pagina’s, uitgeverij Blink
Bestel dit boek hier >>>>

Share