Het voordeel van leuke kinderen hebben, is dat ze ook leuke vrienden en vriendinnen hebben 😉 Een van de beste vrienden van mijn jongste zoon heet Jozef en hij mocht voor Trotse Vaders het nieuwste pakket van Nintendo Labo uitproberen.

Jozef kreeg het uitgebreide pakket om te reviewen. Op die manier kun je ook zien wat er in de kleinere pakketten zit. In het uitgebreide pakket zitten 6 verschillende Toy-Con. Lees en kijk mee met de ervaringen van Jozef (12 jaar)

Recensie Nintendo Labo VR
Hallo! Mijn naam is Jozef, en ik ben een van de nieuwe recensenten bij Trotse Vaders. Ik heb de Nintendo Labo VR Kit gekregen, en mocht hem uitproberen.

Als eerste moesten we de VR bril maken. Dit was erg leuk. Ik en Dirk, een andere recensent, hebben samen de bril in elkaar gezet. Dit duurde ongeveer een half uur, maar gelukkig lukte het!

En dit is de bril uiteindelijk geworden!

Nu de pro’s en de con’s van de VR bril
Pro’s: + De bril is erg mooi, en is best wel licht.
Con’s – De oude Virtual Boy had geen hoofdband. Als deze dat had, was het spelen wel wat fijner, en minder vermoeiend…
-Na een tijdje de vr bril vast moeten houden, worden je armen snel moe.

Toy-Con Knaller
Toen zijn we bezig gegaan met de Toy-Con Knaller. Deze duurde echt heeeeel erg lang, wel 3 uur. We moesten uiteindelijk naar bed, dus ben ik de volgende ochtend verder gegaan. Ik heb geen foto’s van het bouwproces, maar wel wat foto’s van het resultaat!

Met een Blaster kan je invasie spelen, waarin je aliens moet neerknallen. Het is super leuk! Ook kan je Happo spelen, waarin je stukken fruit naar nijlpaarden moet schieten, dat is voor 2 spelers, maar ook leuk!

Pro’s:
– Het is een Blaster! Dat is toch geweldig! Het voelt echt alsof je in die wereld bent… Super tof!
Cons:
– De blaster is best wel zwaar… Maar ach, dat is dan toch weer een mooie oefening voor je armen hé? Beetje spierballen kweken is niet erg…

Toy-Con Olifant
De volgende dag moest Dirk weg, dus ben ik alleen bezig gegaan. Ik heb toen de Toy-Con Olifant gemaakt. Deze heeft een lange slurf, en allemaal stickertjes. Het duurde anderhalf uur voor mij om te maken.

Met de Toy-Con Olifant, kan je 2 spelletjes spelen. Eentje heet knikkerbaan, waarin je met allemaal verschillende voorwerpen een knikker door een ring moet laten gaan. Je kan ventilators gebruiken om de knikker omhoog te krijgen, of gewoon een nieuw stuk knikkerbaan toevoegen. Je kan ook tekenen, en raad het woord, waarin je een tekening moet maken van een woord, en deze dan te raden. Dat is voor 2 spelers. Van deze heb ik ook geen foto’s van het bouwproces, maar wel een foto van het eindresultaat.

Pro’s:
– De infrarood camera op de achterkant van de recher Joy-Con wordt goed gebruikt, door de witte stickers te herkennen. Hiermee kan de camera goed zien hoe de slurf in de game moet bewegen. Very smart Nintendo!
Cons :
– Je kan bij sommige games niet alles perfect draaien, doordat het karton je tegenhoud. Waar ik op terugkwam bij de VR bril, als we een hoofdband hadden gehad, en gewoon zonder het karton hadden kunnen spelen, hadden we het wel gewoon kunnen draaien…

Next up, de Toy-Con Vogel!
Deze was heel erg leuk, en het was ook grappig om te kijken hoe je uiteindelijk van al die kleine dingen zo iets groots kan maken. Dat was eigenlijk hetzelfde geval met de Toy-Con Knaller.

Met de Toy-Con vogel, kan je het spel Trekvogel spelen, waarin je op een grote vogel vliegt, en je kuikentjes moet uitbroeden door eten voor ze te vinden. Ik vind het heel erg leuk hoe als je het andere mensen ziet doen, het er heel erg grappig uitziet…

Pro’s:
– De game zelf is heel erg leuk,en het is leuk om andere mensen het te zien doen.
– elke 5 minuten krijg je een melding om even pauze te nemen.
Con’s:
– Ik word gauw misselijk als ik op de vogel zit, maar dat is omdat ik soms de 5 minuten pauze negeer. Dit moet je niet doen als je niet verschrikkelijk misselijk wilt worden.

Als laatste, de Toy-Con Camera!
Deze was ook heel erg leuk om in elkaar te zetten, en ook leuk om mee te spelen. Als je klaar bent met al het vliegen op vogels, en aliens neerknallen, kan je gewoon lekker onderwater foto’s nemen.

Je kan ook foto’s nemen van Huispluis, een aardig wit katachtig bolletje. Je krijgt verschillende challenges om foto’s van te nemen. Je kan 3 foto’s nemen per beurt, en dan is het over. Dan kan je je foto’s bekijken, en je kan ook nieuwe challenges bekijken. Dit is vooral leuk om lekker te relaxen. Helaas geen foto’s van het bouw proces, maar wel van het eindresultaat.

Dit was mijn recensie van de Nintendo Labo VR-Kit! Ik hoop dat U heeft genoten van het lezen, en ik zie U, de volgende keer. Jozef.

Diverse Nintendo Labo pakketten bekijk / bestel je hier >>>>

https://trotsevaders.nl2018/07/nintendo-labo/
Share