Op de cover van het boek Nomade staat op een sticker: “voor fans van Ik ben Pelgrim“. Van dat boek heb ik genoten, ik ben benieuwd of ik Nomade ook zo goed zal vinden!

Inhoud
Marc Dane is een MI6 field agent die thuis achter de computer werkt, maar als hij de enige overlevende is van een gewelddadige aanval op zijn team, bevindt hij zich plots middenin de actie. Wanneer alle bewijzen Marc als verrader aanwijzen, volgt een race tegen de klok om zijn naam te zuiveren.

Bekijk op bol.com

Terwijl hij eigenlijk niemand kan vertrouwen, moet hij gedwongen samenwerken met de Rubicon groep en hun leider Lucy Keyes, een ex-militair die weet hoe het voelt om een outsider te zijn. Een terroristische aanval dreigt en alleen Lucy en Marc kunnen die stoppen voor het te laat is.

Bespreking
Een heerlijk dik boek, leest als een trein. Gelukkig had ik de tijd om het in één keer uit te lezen want wanneer je eenmaal in Nomade begint, wil je weten hoe het verder gaat.

Cliffhangers van heb-ik-me-jou-daar, onmogelijke situaties, van de ene bijna-ramp in de andere en toch blijft het verhaal geloofwaardig genoeg om niet af te haken.

Dat komt ook door de heerlijke vertelstijl. Voldoende mix in het uitdiepen van de personages, het mee laten denken over het plot en tussen dreigingen en actie. Tel daarbij een geloofwaardige geplande terroristische aanslag op en je hebt een boek van formaat.

Inhoudelijk wil ik niet te veel kwijt, behalve dan dat [SPOILER] Marc Dane overleeft… En dat is maar goed ook, want nu kan James Swallow nog meer boeken schrijven over hem! En ik hoop dat uitgeverij The House of Books snel voor vertalingen van andere delen zal zorgen!

Nomade- James Swallow
Paperback, 512 pagina´s, uitgeverij The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

Share