Een tuinhuis kan vele functies hebben. De een maakt er een atelier van en de ander maakt er een fietsschuur van. Een andere leuke optie is om er een mancave van te maken. Een plek voor jou en jouw vrienden om gezellig een biertje te drinken, te darten, te pokeren of om te gamen. Krijg je dat er niet doorheen bij jouw partner? Deel de mancave dan en zorg dat jouw partner hier ook met zijn of haar vrienden daar kan zitten. We noemen hier zes tips om jouw tuinhuis te veranderen in een ultieme mancave.

1 – Fikkie stoken

Met een houtkachel of openhaard kun je comfortabel om het vuur heen zitten. Het geeft een goede sfeer en een openhaard kan je wellicht nog gebruiken om op te grillen. Hout hakken en een vuurtje stoken is ook nog eens leuk om te doen. 

2 – Bar

Plaats een bar of een kookeiland in jouw mancave waar je jouw whiskey mooi kunt displayen en waar je misschien zelfs een (mini)tap kunt neerzetten. Zet meerdere likeuren op een rij en kies een mooie selectie van speciaalbieren uit om aan te bieden aan je vrienden. Een bar kan natuurlijk ook bestaan uit een goed gevulde koelkast.

3 – Spellen

Een echte mancave bevat spellen. Spellen zoals darten, tafelvoetbal, een pokertafel, een pooltafel of een game console. Darts gooien, pokerface opzetten of balletjes slaan, deze spellen zijn actief en mannelijk. 

4 – TV

Een andere optie is om een home bioscoop te maken van de mancave. Kijk de nieuwste Bond film op een groot scherm. Ook kun je hier op zondag de formule 1 wedstrijden kijken of de belangrijke voetbalwedstrijden van jouw favoriete club. Kijk wat je ook maar in het tuinhuis wil zonder dat je jouw partner in de weg zit. 

5 – Box

Installeer een goede geluidsinstallatie in jouw tuinhuis. Draai klassiekers of lekkere meezing nummers. Muziek is de finishing touch. Een nummer op de achtergrond tijdens de pokeravond of gewoon tijdens een goed gesprek. 

6 – Inrichting tuinhuis

De kleuren waar je al snel aan denkt als je aan een mancave denkt zijn donkere kleuren: hout, donkerrood, zwart, bruin en donkerblauw. Richt jouw tuinhuis in deze kleuren in en creëer het ultieme gevoel. Een echte comfortabele bank kan niet ontbreken. Deze bank is om op te zitten en gesprekken te voeren, maar ook om op te ontspannen en films te kijken. Kies dus een comfortabele bank uit. Tot slot kun je een extra dimensie toevoegen aan jouw mancave.

Share