De avonturen van Pim & Pom

pim & pomTekenares Fiep Westendorp maakte vanaf 1958 elke week de illustraties bij de verhaaltjes die Mies Bouhuys schreef over haar twee eigen, nieuwsgierige poezen Pim en Pom. Die verhaaltjes, versjes en dialogen verschenen toendertijd op de Kinderpagina van Het Parool. Nu kent iedereen deze vrolijke dieren van televisie. En ze zijn leuk!

Maar wie zijn Pim en Pom precies?
Pim is grijs met streepjes en een beetje dom. Pom is wijs en deftig en als roet zo zwart. Pom loopt als een heertje, Pim loopt altijd hard. De avonturen van Pim & Pom beginnen meestal in hun eigen huis. Hun fantasie brengt hen vervolgens in allerlei situaties die zich vaak in de grote mensenwereld afspelen.

Waar te zien
De avontuurtjes van Pim en Pom zijn nu reeds dagelijks op televisie te zien in het Nick Jr. Blok van Nickelodeon. Sinds november zijn er ook twee geweldige DVD’s van Pim en Pom verkrijgbaar vol met allerlei leuke avonturen van deze poesjes. Maar daar blijft het niet bij! Nieuw is een serie van zes verschillende boekjes met elk een avontuur van Pim en Pom. Deze handzame prentenboeken zijn uiteraard voorzien van prachtige illustraties van Fiep Westendorp.pim & pom jarig

De volgende boeken zijn verkrijgbaar:
Deel 1: De avonturen van Pim & Pom – Jarig
Deel 2: De avonturen van Pim & Pom – De nichtjes
Deel 3: De avonturen van Pim & Pom – Beroemd
Deel 4: De avonturen van Pim & Pom – Vliegend tapijt
Deel 5: De avonturen van Pim & Pom – Huiskatten
Deel 6: De avonturen van Pim & Pom – De krant
Bestel de boekjes hier via Bol.com>>

Lees meer:
Kinderboek; Ik voel een voet
Geslaagd kinderboek over een slaapverwekkende pinguïn
Kleine Ridders is een grappig verhaal

Redactie (708 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


monsterleuke film voor het hele gezin
Zet je schrap voor de pinguïns van Madagascar
Share