Stichting de Ster organiseert dit jaar het Victory Camp. Dit kamp is voor kinderen die lijden aan overgewicht. De reden van dit kamp is dat ongeveer 1 op de 8 Nederlandse jongeren te zwaar zijn. Het Victory Camp duurt 6 dagen en is bedoeld voor kinderen tussen 11 jaar en 15 jaar. De begeleiders proberen in dit kamp de kinderen zich zelf sterken in hun schoenen te laten staan en zichzelf beter voelen dan dat ze meestal denken.

De bedoeling van dit kamp is dat de kinderen gestimuleerd worden om te gaan sporten door sporten leuk te maken. Zo willen ze dus actiever zijn en dit helpt bij het afvallen. Daarnaast wordt er gewerkt aan het zelfvertrouwen. Het belangrijkste is natuurlijk dat de kinderen gaan afvallen, maar ze willen ze ook leren dat ze zich niet minder moeten voelen dan de rest, want ze zijn natuurlijk allemaal gelijk. En dat is vaak ook één van de ergste dingen waar de kinderen met overgewicht tegen aanlopen.

Oud-deelneemster Eva zegt:
“Ik zag er eerst tegenop maar Victory Camp was te gek, ik heb daar een onvergetelijke week gehad! Ze hebben me geleerd hoe ik om moet gaan met eten en bewegen. Ik ben veel vrolijker en ik weet nu dat ik ben wie ik ben en daar ben ik blij mee.”

Het Victory Camp wordt dit jaar 2x georganiseerd: het eerste kamp is van 29 april 2012 t/m 4 mei 2012 en het tweede kamp is van 29 juli 2012 t/m 3 augustus 2012. Via deze link kun je je zoon of dochter aanmelden of natuurlijk meer informatie opzoeken over het Victory Camp.

Share