‘Kids Week’ van Novitura is de eerste iPad weekplanner voor peuters en kleuters. Stelt jouw kind ook vaak de vraag zoals : “Ga ik vandaag naar school?” en “Heb ik zwemles vanmiddag?” of “Hoeveel nachtjes slapen is het nog voordat we naar opa en oma gaan?” Deze iPad app is het antwoord op al die vragen en nog veel meer.

De Kids Week App helpt de kinderen met een leeftijd vanaf 3 jaar, om door middel van een weekplanner hun eigen week in te delen , en zo weten ze zelf wanneer ze wat moeten doen of waar ze bijvoorbeeld heen gaan. Je kind leert zo spelenderwijs plannen en keuzes maken.

Elke dag van de week heeft ze eigen kleur en met een druk op de dag wordt de naam uitgesproken. De iconen hebben ieder een bijbehorend geluidje. Je kind kan ook zelf iconen maken door ze te tekenen, een tekst te schrijven of door een foto te importeren. Door middel van een aantal weericonen kan worden aangegeven welk weer het die dag is. Daarnaast kan met een beloningsicoon een bepaalde prestatie worden beloond. De iconen worden met de vinger in de agenda gesleept. Zo krijgen ze een eigen, overzichtelijke weekagenda.

Het doel van de Kids Week is om kinderen te leren hun dag en week zelf in te plannen, de weekdagen te onderscheiden, proberen om weersomstandigheden te onderscheiden en om inzicht te krijgen hoe hun vaste dagen er uit komen te zien.

Kim Meijer, een leerkracht op het basisonderwijs, zegt het volgende over deze App: “Al vroeg beginnen we op school duidelijk inzicht te geven over de dag- en weekplanning. Iedere ochtend beginnen we met de dag van de week, wat we gaan doen en wat de weersomstandigheden zijn. Dit is een favoriet ochtendritueel van mijn klas. De Kids Week is een ideaal en leuk hulpmiddel om thuis mee te oefenen.”

Twee vaders uit Amsterdam zijn het brein achter deze App. Net zoals alle anderen, hebben ook hun kinderen moeite om onder andere de weekdagen van elkaar te onderscheiden en daar hebben ze iets aan gedaan. Voor hen is het invullen van de Kids Week kalender nu het favoriete vader- kindmoment van de dag geworden.

Uw kinderen zullen dol zijn op dit product en het is al verkrijgbaar voor een klein prijsje van €2,39. Nu tijdelijk voor de introductieprijs van €1.59. Beschikbaar in de talen Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Russisch. Verkrijgbaar in de App Store.

Share