grote-goochelboek-trotse-vadersVerbaas je vrienden met indrukwekkende goochelkunsten:
Verander water in ijs in enkele luttele seconden.
Laat tandenstokers dansen.
Tover een muntstuk weg.
Met leuke tips, duidelijke illustraties en weetjes over beroemde goochelaars.

Recensie

Screenshot 2014-11-10 at 21.14.44Mijn kinderen zijn dol op het geven van “goochelshows” en hebben daarvoor al diverse boeken en attributen. Ik vroeg me dan ook af of dit boek nog iets kon toevoegen. Screenshot 2014-11-10 at 21.14.30Dat bleek zo te zijn, het voegt zelfs veel toe! Ook voor het geduldige publiek wat naar de shows ‘mag’ kijken….

Het boek is groot en degelijk uitgevoerd, met een harde kaft en een ringband, waardoor het makkelijk open blijft liggen en voor kinderen goed hanteerbaar is. Er staan veel leuke weetjes in over trucs en over bekende goochelaars. Mijn oudste zoon vond het erg interessant om dit boek gewoon te lezen en kwam dan zijn nieuwe kennis enthousiast vertellen.

Screenshot 2014-11-10 at 14.15.31

Mijn jongste zoon wilde echter aan de slag: nieuwe goocheltrucs leren. En er stonden nog een heleboel trucs in die hij niet kende. Zo heeft hij een aardige goocheltruc met kaarten geleerd, die ook voor volwassenen leuk is om naar te kijken.

Screenshot 2014-11-10 at 14.15.45

En dat is meteen het verrassende aan dit boek: behalve de leuke opbouw en de afwisseling van trucs en informatie, staan er echt leuke trucs in. Screenshot 2014-11-10 at 21.14.18Trucs die kinderen, die nog niet de motorische vaardigheden hebben om “muntjes te laten verdwijnen” etc, al heel snel goed kunnen uitvoeren, waardoor een goochelshow echte verbazing oplevert bij opa’s en oma’s.

Dit Grote Goochelboek blijkt een echte aanwinst in onze collectie en nodigt uit om regelmatig weer te pakken en iets nieuws uit te proberen.

Het grote Goochelboek – Joe Fullman
Bekijk op bol.comHardcover, ringband, 120 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-11-10 at 21.13.49

Share