james-blond-trotse-vadersJames Blond gaat over Kim en haar broer James, die samen een detectivebureau hebben opgericht. De twee jonge speurders noemen zich Blond en Slim omdat James spierwitte haren heeft en Kim heel goed kan leren, maar ook omdat Slim de eerste lettergreep van hun achternaam is. Samen zoeken ze elk mysterie tot op de bodem uit.

Recensie

Wat een prachtige titel voor een nieuwe kinderboekenreeks “James Blond“. Dat speelt meteen tot de verbeelding van mijn jongens, die natuurlijk wel eens van James Bond hebben gehoord. Screenshot 2014-11-24 at 16.24.14Zowel de jongste van 8 als de oudste van ruim 10 willen dit boek graag lezen.

Mijn oudste mocht eerst en heeft dit boek in één adem uitgelezen, af en toe werd er hardop gegrinnikt en hij was erg enthousiast. Ook jongere broer, die het boek nu aan het lezen is, vindt het een ‘gaaf boek’.Screenshot 2014-11-24 at 16.24.00

Hieronder de recensie van mijn oudste zoon:

Het verhaal gaat over twee kinderen die een detectivebureau zijn gestart. Met de zaak van de gestolen appels van mevrouw Peer gaan ze van start. Zonder dat ze het weten, lossen ze ook een juwelier-kraak op.

Ik vond dit boek heel erg leuk en ook een beetje grappig. Het was niet spannend, gewoon leuk om te lezen. Een van de grappigste stukjes vond ik wanneer hun moeder (ze werkt bij de tv) aan het oefenen was voor een show en haar kind dacht dat ze echt ruzie had. Ik hoop dat er nog meer boeken van “James Blond” komen!

Screenshot 2014-11-24 at 16.24.27

James Blond: In actie – Fred Dick
Bekijk op bol.comEerste deel in de serie over James Blond
Illustraties door Mark Janssen
Hardcover, 128 pagina’s, uitgeverij Kluitman
Bestel dit boek hier >>>>

Share