Screenshot 2014-12-13 at 16.20.35Het Spaanse speelgoedmerk Imaginarium is nu ook in Nederland te koop. En daar zijn wij, als Trotse Vaders, blij mee, want dit merk heeft allerlei leuke, innovatieve dingen van goede kwaliteit voor baby’s (0 jaar) tot tieners (14 jaar).

We kregen een “zet je eigen klok in elkaar – pakket” toegestuurd ter recensie. Een doos waar mijn oudste zoon enorm enthousiast van werd, want hij wil uitvinder worden en dan zijn losse onderdelen als tandwielen natuurlijk interessant!

Hij trok meteen zijn “uitvindersjas” aan en ging aan de slag.

trotse-vaders-imaginarium-klok-1

Geheel zelfstandig heeft hij, onderdeel na onderdeel, de klok in elkaar gezet. Persoonlijk vertrouwde ik het niet helemaal toen ik de doos zag, ik kon me niet voorstellen dat de klok ècht zou werken (ik verwachtte dat je hem met de hand zou kunnen draaien, maar dat hij niet echt de reële tijd zou weergeven).

trotse-vaders-imaginarium-klok-3

Toen zoon (10 jaar) klaar was, bleek de klok het echt te doen. Nadat hij opgewonden was (er hoeven dus niet eens batterijen in, hij werkt echt als een ‘ouderwetse’ klok!) ging hij vrolijk tikken en bleef hij goed op de juiste tijd staan.

trotse-vaders-imaginarium-klok-2

 

Hij moet dus wel regelmatig worden opgedraaid, een nieuwe ervaring voor mijn kinderen die voornamelijk wekkers en klokken die op batterijen / stroom werken kennen.Screenshot 2014-12-13 at 16.20.16

Na een tijdje begint het wel op te vallen dat het tikken van deze klok wat te hard is om deze in de slaapkamer van mijn zoon te zetten, dus staat hij nu te pronken in de speelkamer van de kinderen en leert mijn zoon meteen om een klok te onderhouden zodat hij het blijft doen.

Enorm leuk speelgoed, leerzaam, ook na afloop omdat het een doorzichtige klok is waardoor je de tandwielen goed kunt blijven zien. En natuurlijk superstoer om zelf een klok te maken!

maak-je-eigen-klok_58825_3_1

Share