capitool-italié-trotse-moedersItalië voor het hele gezin: Zich uitstrekkend van de besneeuwde Alpen tot de zon-doorbakken sinaasappelgaarden van Sicilië, en met meer monumenten op de Werelderfgoedlijst dan welk ander land dan ook, is Italië misschien wel het rijkst gevarieerde land van Europa. De Familiegids Italië is de perfecte gids voor een heerlijk ontspannen vakantie met het hele gezin, waarbij zowel culturele bezienswaardigheden als leuke gezinsuitjes aan bod komen. De gids is geschreven voor ouders, met kinderen als leidraad.

Recensie
Wat een leuke verrassing om de Capitool Familiegids Italië te mogen recenseren. Ik ken verschillende Capitool reisgidsen, sterker nog, ik heb er verschillende in de boekenkast staan. De familiegidsen ken ik nog niet. De Capitool gidsen zijn altijd heel informatief, erg afwisselend en mooi vormgegeven met veel foto’s, duidelijke kaartjes en boordevol informatie. Dat geldt ook voor de familiegidsen, heb ik geconstateerd. Het extra van de familiegidsen is dat ze echt gericht zijn op vakantie met een gezin.

capitool-voorbeeld-trotse-moedersZo staat op iedere pagina een kids corner, met leuke weetjes en/of activiteiten speciaal gericht op kinderen. En bij verschillende bezienswaardigheden staan suggesties waar je in de buurt kunt picknicken of even ontspannen kunt spelen.

Screenshot 2015-01-02 at 12.13.31Italië is natuurlijk een prachtig gevarieerd land en dat blijkt ook uit de Capitool Familiegids Italië. In de gids is het land in vijf gebieden ingedeeld, die ieder weer uiteen vallen in een aantal regio’s. Van alle achttien regio’s worden verschillende hoogtepunten beschreven in woord en vooral beeld: foto’s, kaarten, plattegronden, opengewerkte tekeningen, reconstructies en praktische informatie.

Voor de grote en bekende steden, zoals Rome, Venetië, Florence en Milaan zijn meerdere pagina’s gereserveerd.

De informatie gaat niet heel diep, maar is voldoende om je nieuwsgierig te maken en ter plaatse meer informatie te zoeken. Ook staat er veel praktische informatie over in de gids, bijvoorbeeld de reis naar Italië en het verblijf daar. Ook wordt veel informatie over het land zelf gegeven, zoals over geschiedenis, kunst, cultuur en landschap.

Achterin de familiegids staan wat meer gedetailleerde kaarten en ook een stadsplattegrond van Rome. En wat dacht je van een woordenlijst met basiswoorden in het Italiaans? Altijd handig!

Screenshot 2015-01-02 at 12.11.31De Capitool Familiegids Italië staat volgens mij garant voor heel veel leesplezier en vakantievoorpret. Hmmm, zou de gids ons nu het laatste duwtje geven om in de toekomst Frankrijk eens links te laten liggen en eindelijk maar eens naar Italië te rijden voor onze vakantie?

Capitool Familiegids Italië – Ros Belford & Gilian Arthur
Bekijk op bol.comReisgids, 424 pagina’s, gebonden, Van Reemst, Unieboek/Spectrum
Bestel de Capitool Familiegids Italië hier >>>>

Screenshot 2015-01-02 at 12.22.31

 

Share