Screenshot 2015-04-08 at 20.46.38Om aan een nieuwe voorraad honing te komen moet Dikkie kiezen tussen wat hoort en wat zijn hart hem ingeeft. Geconfronteerd met een woedende bijenkoningin houdt Dikkie vast aan zijn eigen keuze en maakt hij onverwachte vrienden. Speciaal ontworpen als voorleesboek. Met een formaat (liggend A4) dat ideaal is voor samen in bed, of samen op de bank.

Recensie:
Een boek dat mij als vader direct aansprak. Ik ben namelijk dit voorjaar begonnen met een imker cursus en vind alles wat met bijen te maken heeft erg interessant.

Dikkie en de honingbijen is in mijn ogen echt weer even een heel ander leesboek. Het verhaal wordt namelijk ondersteund met prachtige platen. Hele realistische potloodtekeningen om precies te zijn.

dikkie-bijen-copyright-trotse-vaders-3

Hier moet ik wel bij bekennen dat deze bij ons in het gezin wel gevoelig blijken te zijn voor smaak. Mijn vrouw, dochter en ikzelf vinden ze erg mooi en vinden het erg fijn dat er weer eens een boek met een andere vormgeving in huis is. dikkie-bijen-copyright-trotse-vaders-2Onze zoon daarentegen kan maar erg moeilijk wennen aan de tekeningen en is er minder enthousiast over, hij vindt ze vooral erg donker…

Over het verhaal zijn we alle vier erg enthousiast. Een beer die ontwaakt uit zijn winterslaap en natuurlijk heeft hij honger. Iets wat onze kinderen meteen aansprak: zij ontwaken ook iedere ochtend met een knorrende buik. En net als Dikkie de beer gaan zij aan de ontbijttafel op zoek naar de honingpot.

Het dilemma van Dikkie, is bij ons ook al meerdere malen besproken. Is het niet zielig om de honing bij de bijen weg te halen, want wat moeten de bijen dan eten? Onze zoon vroeg of ik dat ook op de ‘bijencursus’ zou leren. En ik kon hem verklappen dat een imker ook altijd even ‘aanklopt’ als hij bij de bijen komt werken.

Dikkie had een zeer creatieve oplossing bedacht om de bijen te helpen bij het maken van honing. In het boek komt het tot een echte win-win situatie.

dikkie-bijen-copyright-trotse-vaders-4

Kort samengevat een erg leuk boek ondersteund met mooie tekeningen. Het verhaal neemt een verrassende wending en dat is erg grappig.

Dikkie en de honingbijen – echte beren vragen niet – Daniël van Dijk & Lotte Kroon
Bekijk op bol.comHardcover, 52 pagina’s, De Vrije Uitgeverij
Bestel dit boek hier >>>>

dikkie-bijen-copyright-trotse-vaders-1

Share