kleun-en-beun-copyright-trotse-vaders-5Kleun en Beun doen niets liever dan klussen. Als het even kan, zaagt, timmert en schroeft de tweeling erop los. Er is alleen één probleem: ze mogen van papa niet in het klusschuurtje komen. En dat doen ze natuurlijk ook niet, tot papa weer eens op reis is…

kleun-en-beun-copyright-trotse-vaders-4Harmen van Straaten weet als geen ander wat jongens leuk vinden. Met dit leeskoffertje met vier boekjes erin kunnen lezers zelfstandig genieten van drie grappige verhalen. Als extraatje zit er een leuk werkboekje bij, met woordspelletjes en ruimte om te oefenen met schrijven.

Recensie
Ik heb met heel veel plezier de boeken uit ‘de kist’ samen met mijn zoon gelezen. De verhalen van Kleun en Beun zijn zeer fantasierijk en tijdens het lezen dacht ik regelmatig terug aan de discussies met mijn vader als ik zijn zaag weer eens stomp gemaakt had…

Het leuke aan de boekjes is dat er ook veel met eenvoudige tekeningen en woorden in de prent gewerkt wordt. Hierdoor kon mijn zoon ook al snel zelf stukjes lezen. Er zitten drie boekjes (en een werkboekje) in een leuk bewaarkoffertje. In ieder boekje staat een verhaal; de kar, een wiebel tafel en de hut. De titels spreken voor zich en waarschijnlijk komt bij u ook al een beeld naar boven van wat er allemaal ‘fout’ gaat.

kleun-en-beun-copyright-trotse-vaders-3

Twee kinderen die graag willen klussen, maar van hun vader niet in het schuurtje met de klusspullen mogen komen. En ja wat doe je als de tafel wiebelt? Mijn zoon gaf als antwoord: ‘Dan leg je er toch een papiertje onder papa?!’ Kleun en Beun lossen dat heel anders op: een stukje eraf zagen natuurlijk en nog een stukje en nog een stukje en…

kleun-en-beun-copyright-trotse-vaders-2

De boekjes spreken erg aan, de eenvoudige verhalen en grappige tekeningetjes. Maar ook de onderwerpen die gaan over klussen en natuurlijk niet te vergeten piraten. Twee thema’s die in ieder geval onze zoon erg aanspreken.

Er zit ook een werkboekje bij ‘de kist’. Hier staan een paar spelletjes en opdrachtjes in. Persoonlijk zie ik hier niet direct de meerwaarde van. Had leuk geweest als deze net iets uitgebreider was geweest.

kleun-en-beun-copyright-trotse-vaders-1

Samenvattend is de serie ‘Kleun en Beun, een kist vol leesplezier!’ een feestje om samen met je kinderen te lezen!

Kleun en Beun, een kist vol leesplezier! – Harmen van Straaten
Bekijk op bol.comKoffertje (‘kist’) met drie leesboekjes en een doeboekje
Leren lezen, hardcover, 96 pagina’s, uitgeverij Gottmer
Bestel dit pakketje hier >>>>

Share