Top1000 van de wereld naslagwerk

Top1000 van de wereld omslagWij zijn gek op mooie verhalen, prachtige plaatjes van verre streken en landen. Dat is van alle tijden. Daarom waren de ontdekkingsreizen van de 15de en 16e eeuw zo tot de verbeelding sprekend, kijken we nog naar gravures van de Dodo en zien we in een wachtkamer het liefst wat exemplaren van ‘National Geographic’ liggen.

Daarom ook zal Top 100 van de wereld voor velen direct een eye-catcher zijn. Dik, zwaar en met 1000 prachtige gefotografeerde plekken, bezienswaardigheden, mensen uit alle landen van de wereld.

Top1000 van de wereld montenegroJe wilt er ogenblikkelijk in gaan bladeren. Kortom het ultieme boek voor op de salontafel voor de verloren momenten van ontspanning.Top1000 van de wereld mexico

De 1000 gefotografeerde onderwerpen zijn per land en werelddeel geordend: een of twee dubbelpagina’s per land, met ook wetenswaardigheden als de vlag, inwoneraantallen, oppervlakte, staatsvorm, nationale gerechten en andere weetjes.  En als je meer wilt weten van het onderwerp dat je interesse heeft gewekt, zijn er leuk en vlot lezende beschreven teksten. Daarmee is het ook uitstekend te gebruiken als naslagwerk en ondersteuning voor het schoolwerk van je kind(eren).

Top1000 van de wereld Syrie

En hoewel het natuurlijk vooral dus een bladerboek is, mis ik een index op landnaam en index op de 1000 bezienswaardigheden.  De Eiffeltoren staat er echt in, maar als je er op naar zoek bent, is het toch even zoeken.

Top1000 van de wereld groenlandEn dan komen we op het ‘probleem’, waar niet iedereen zich van bewust is, namelijk dat de definitie van een land niet erg eenvoudig is. Groenland is geen land, en vind je dus niet bij Noord Amerika onder de ‘G’ maar als één van de 1000 bezienswaardigheden bij Denemarken, waar het staatkundig onderdeel van uit maakt. Ook Curaco, Frans Guyana en andere niet onafhankelijke gebieden vind je niet zo snel onder de plek waar je het alfabetisch verwacht.

Goed het zal het plezier van het genieten van de inhoud niet beletten. Dit is echt een boek wat je -ondanks het gewicht van bijna 3 kilo – nog vaak in je handen zult nemen!

Top 1000 van de wereld – Gert Corremans & Joris Verbeure
Bekijk op bol.comBoek, 660 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Top1000 van de wereld naslagwerk

Share