onmogelijke-dierenhelden-trotse-moeders-vaders37 hartverwarmende reddingsverhalen! In deze opvolger van Onmogelijke liefdes en Onmogelijke vriendschappen vind je ware heldendaden van verschillende dieren. Een hond die zijn baasje van de verdrinkingsdood redt of dolfijnen die zwemmers beschermen tegen een witte haai: het zijn stuk voor stuk bijzondere verhalen over echte helden.

Recensie
Eerder al had ik het boek Onmogelijke vriendschappen van Jennifer S. Holland gerecenseerd (klik hier voor de recensie) en ik vond dat boek prachtig. Ik was dus erg benieuwd naar “Onmogelijke dierenhelden“.

En ook Onmogelijke dierenhelden is een ‘bladerboek’: een boek wat je oppakt, inkijkt en wat maakt dat je meteen wilt lezen. Hoofdstukken met titels als “Een parkiet slaat alarm”, “De onverschrokken leeuwin” en “De moedige koe” maken dat je wilt weten wat het verhaal is wat er bij hoort.

onmogelijke-dierenhelden-trotse-vaders-1

Jennifer Holland weet je nieuwsgierigheid nog te verhogen door de manier waarop ze de hoofdstukken begint. Haar openingszinnen ‘slepen’ je meteen het verhaal in, waardoor je het wel uit móet lezen. En de verhalen zijn stuk voor stuk de moeite waard. Bijzondere dieren, die bijzondere dingen hebben gedaan en/of een bijzonder leven leiden.

onmogelijke-dierenhelden-trotse-vaders-3 onmogelijke-dierenhelden-trotse-vaders-4

Het kunnen éénmalige bijzondere acties zijn, zoals bij de dolfijn die een hond redde, of een langdurige rol die een dier vervult in het leven van een ander dier of mens, zoals bij de hond die met zijn baasje mee gaat zweefvliegen, omdat zijn baasje het psychisch zwaar heeft en zich alleen prettig voelt in de lucht of bij zijn hond. Het kan gaan om speciaal opgeleide dieren, zoals ‘bom- en speurratten’ of om dieren die met een soort speciale gave door het leven gaan.

onmogelijke-dierenhelden-trotse-vaders-6

Ik vind Onmogelijke dierenhelden een prachtig boek, mooi om te lezen en ook mooi om in te kijken vanwege de mooie foto’s. Waar het iets toevoegt staat soms wat extra informatie, maar het zijn vooral verhalen van bijzondere dieren. De moeite waard voor iedere dierenliefhebber!

Onmogelijke dierenhelden – Jennifer S. Holland
Bekijk op bol.comPaperback, 224 pagina’s, uitgeverij Kosmos Natuur
Bestel dit boek hier >>>>

 

onmogelijke-dierenhelden-trotse-vaders-5

Share