zo-doe-je-dat-baby-trotse-moeders-vadersVan zwanger worden en zwangerschap tot bevalling en ouderschap: alles wat je moet weten over baby’s… Weet hoe je dat doet!

Denk maar eens aan:
– Voorbereiden: zwanger worden, gezond en gelukkig zwanger zijn, een kinderkamer inrichten, bevallen…
– Verzorgen: een baby troosten, borstvoeding geven, babyvoeding klaarmaken, kleertjes uitzoeken, luiers verwisselen…
– Vermaken: slaapliedjes zingen, spelen met een baby, afleiden tijdens lange autoritten, de eerste verjaardag vieren…

Screenshot 2015-06-14 at 20.49.50Recensie
Het boek Zó doe je dat….. baby heeft als ‘ondertitel’: Alle onmisbare, overbodige en (best wel) handige dingen die je echt moet kunnen. Een boek met een knipoog dus. Maar… het is verre van een “leuk om in te bladeren en in je kast te hebben staan” – boek. Het is wel degelijk een boek vol handige informatie. Compact, duidelijk een voorzien van pictogram-achtige afbeeldingen die de uitleg nog verduidelijken.

Eerder al hebben we het boek Zó doe je dat…. koken gerecenseerd (klik hier voor de recensie) en ook dat boek is erg geschikt voor mensen die echt de basis willen weten van een vaardigheid die anderen langzamerhand aangeleerd hebben gekregen.

Screenshot 2015-06-14 at 20.51.02

En welke (aanstaande) Trotse Vader heeft de kans om langzamerhand vaardig te worden in alles wat het vaderschap met zich meebrengt? De meeste vaders worden gewoon in het diepe gegooid. Een prachtig mini-mensje vasthouden, uit bed tillen, verschonen, in bad doen…. Best spannend, alles is nog zo klein en kwetsbaar!

Screenshot 2015-06-14 at 20.50.19Hoe moet je een boertje laten doen?  Wat voor spelletjes kan je kindje in verschillende ontwikkelingsfasen? Wat moet er mee in de tas naar het ziekenhuis, het zogenaamde vluchtkoffertje, wanneer de aanstaande moeder gaat bevallen, wat mag een baby eten (en wat niet) en hoe pimp je de wandelwagen. Dit en nog veel meer staat in Zó doe je dat… baby.

Screenshot 2015-06-14 at 20.50.46

Uiteraard is dit niet alleen een handig en leuk boek voor (aanstaande) vaders, het is ook prima voor mensen die voor het eerst moeten oppassen op een baby, of voor (aanstaande) moeders. Het is erg geschikt als kraamcadeau (slechts € 9,99 bij bol.com, klik hier) en gewoon als geintje.

Maar… het is wel echt handig. En niet alleen wanneer een baby net geboren is, ook in de periode ervoor en erna (tot je kindje ongeveer een jaar is, dan heb je voldoende geleerd om het zonder boek te doen!)

Zó doe je dat… baby – Sarah Hines Stephens
Bekijk op bol.com“Alle onmisbare, overbodige en best wel handige dingen die je écht moet kunnen”
Paperback, uitgeverij Terra
Bestel dit boek hier >>>>

Share