Dansende BeatBo van Fisher-Price is genomineerd door de vakjury als Speelgoed van het Jaar en maakt kans om gekozen te worden tot Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie 0 – 3 jaar.

Bekijk op bol.com

Productinformatie en adviesprijs:
Afmetingen verpakking: 36 x 14 x 33 cm (lxbxh)
Gewicht: 1,4 kg
Adviesprijs: € 39,95
Fabrikant: Mattel

Voor meer informatie over Dansende BeatBo, en samenvattingen uit het juryrapport, klik hier >>>>

Mijn ervaring met Dansende BeatBo van Fisher-Price als lid van de vakjury van Speelgoed van het Jaar 2015:

Nog in de verpakking ziet dit interactieve speelgoed er aantrekkelijk en vriendelijk uit. Eenmaal geactiveerd is het indrukwekkend hoeveel mogelijkheden er zijn om te spelen.

Mijn persoonlijke favoriet was de mogelijkheid om een zinnetje tegen de robot te zeggen waarna deze er een liedje mee maakt. Erg vrolijk en ook eenvoudig door kinderen zelf te doen.

Spelen in de leeftijdsgroep 0 – 3 jaar; algemene informatie:

  • Een baby verkent de wereld om zich heen. Vooral felle kleuren trekken zijn attentie. Het moeten grote stukken zijn want iets goed pakken, kan hij nog niet. Geluidjes zijn ook altijd in trek.
  • De dreumes kan al weer wat meer. Speelgoed achter je aan trekken is dan leuk. Een dreumes zit vol vragen. Speelgoed kan antwoorden geven en mogelijkheden stimuleren.
  • Peuters bouwen met blokken, maken muziek en spelen graag met andere kinderen. Een spelletje spelen gaan ze nu steeds vaker doen.

dansende-beatbo-fisher-price-speelgoed-van-het-jaar-trotse-vaders-moeders-speelgoed-samen-2

Spelen met Dansende BeatBo
Volgens de fabrikant is dit speelgoed gemaakt voor kinderen van 9 – 36 maanden, van 9 maanden t/m 3 jaar dus. Wanneer je deze robot aan een baby geeft, zal hij of zij vooral gaan ontdekken. Proberen op de knopjes te drukken en meedansen met de liedjes.

Een iets ouder kindje zal wat meer verband ontdekken tussen wat hij/zij doet en de reactie van de Dansende BeatBo, er zal wat meer interactie zijn met het speelgoed.

Is het kindje nog wat ouder, dan zijn er allemaal leermogelijkheden, van het leren van letters en kleuren tot tellen en natuurlijk meezingen en dansen.

Samen spelen met Dansende BeatBo
In alle fases is het leuk om met het kind samen met Dansende BeatBo te spelen. Bij jonge kinderen zal dit het stimuleren van spel zijn, voordoen wat de interactieve robot allemaal kan, zinnetjes inspreken en de robot laten zingen. Probeer ook de naam van het kindje hierbij te gebruiken.

Bij iets oudere kinderen is het leuk om samen de mogelijkheden te ontdekken. Stimuleer het kindje tot meedansen en tot het oefenen met kleuren en andere informatie die de robot het kind kan aanbieden. Maar laat plezier voorop staan, want in een vrolijke spelomgeving komt leren vanzelf! Persoonlijk denk ik dat Fisher-Price de bovengrens wat leeftijd betreft erg laag heeft gezet en dat kinderen ouder dan 3 jaar ook nog veel plezier met de Dansende BeatBo kunnen hebben.

Bekijk op bol.comDansende BeatBo bestel je hier >>>>

 

Algemene informatie
Met één druk op BeatBo’s buikje of op de knopjes op zijn voeten activeer je grappige liedjes, leerzame content en dansbewegingen. Met dit futuristische vriendje kunnen mama en baby een zinnetje opnemen, waar BeatBo vervolgens zijn favoriete liedje van maakt! De 3 standen (Dansen & Bewegen, Leerpret & Games en Meezingen) “”groeien mee”” met baby, waardoor hij een vriendje voor jaren is! En bij dit alles laat hij baby kennismaken met letters, kleuren, tellen, muziek, oorzaak & gevolg en nog veel meer! Buikje met grote multi-colour led-verlichting.

Meer algemene informatie en een video vind je hier >>>>

Dansende BeatBo bestel je hier >>>>

Share