Johnny Jungle Plane van WOW Toys is genomineerd door de vakjury als Speelgoed van het Jaar en maakt kans om gekozen te worden tot Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie 0 – 3 jaar.

Productinformatie en adviesprijs:
Afmetingen product 12,5 x 28,5 x 18,5 cm (lxbxh)
Afmetingen verpakking 28,5 x 12,5 x 18,5 cm (lxbxh)
Bekijk op bol.comGewicht 0,5 kg
Adviesprijs € 17,99
Fabrikant: InMarkt Products

speelgoed-van-het-jaar-logoVoor meer informatie over Johnny Jungle Plane, en samenvattingen uit het juryrapport, klik hier >>>>

Mijn ervaring met Johnny Jungle Plane als lid van de vakjury van Speelgoed van het Jaar 2015:

Dit vliegtuig was om meerdere reden geschikt om genomineerd te worden als Speelgoed van het Jaar 2015. Een belangrijke reden was dat het er aantrekkelijk uit ziet, degelijk is, afwasbaar is en geen kleine onderdelen bevat. Prima geschikt voor de leeftijdscategorie waarin het genomineerd is: 0 – 3 jaar.

Wat dit vliegtuig voor mij extra leuk maakte, is dat de propellers van het vliegtuig ook draaien wanneer je de frictie motor activeert (oftewel, met het vliegtuig achteruit over de vloer beweegt zodat deze ‘opgeladen’ wordt. Ik had dit nog niet eerder gezien bij speelgoed-vliegtuigjes en vindt dit een extra leuk detail.

Spelen in de leeftijdsgroep 0 – 3 jaar; algemene informatie:

  • Een baby verkent de wereld om zich heen. Vooral felle kleuren trekken zijn attentie. Het moeten grote stukken zijn want iets goed pakken, kan hij nog niet. Geluidjes zijn ook altijd in trek.
  • De dreumes kan al weer wat meer. Speelgoed achter je aan trekken is dan leuk. Een dreumes zit vol vragen. Speelgoed kan antwoorden geven en mogelijkheden stimuleren.
  • Peuters bouwen met blokken, maken muziek en spelen graag met andere kinderen. Een spelletje spelen gaan ze nu steeds vaker doen.

johnny-jungle-plane-speelgoed-van-het-jaar-wow-toys-trotse-vaders-moeders-speelgoed-samen-1

Spelen met Johnny Jungle Plane
Volgens de fabrikant is dit speelgoed gemaakt voor kinderen van 18 – 60 maanden, van 1,5 jaar t/m 5 jaar dus. Wanneer je dit vliegtuig aan een baby geeft, zal hij of zij vooral gaan ontdekken. Proberen te draaien met de wielen en de propeller, de losse poppetjes in de mond steken, misschien wat op en neer rijden.

Een iets ouder kindje zal de poppetjes in en uit het vliegtuig halen en aan de beweegbare onderdelen zitten. Hij of zij zal ontdekken dat, wanneer je het vliegtuig naar achteren beweegt en loslaat, er beweging ontstaat.

Is het kindje nog wat ouder, dan komt fantasiespel erbij. Behalve de piloot, is er ook een tijger. In eerste instantie zullen deze in het vliegtuig gezet worden en een rondje mogen vliegen, maar al snel kan het spel uitgebreid worden met ‘reddingsacties’, ‘picknicks’, ‘verre reizen’ of welk avontuur het kind maar kan verzinnen.

Samen spelen met Johnny Jungle Plane
In alle fasen is het leuk om met het kind samen met Johnny Jungle Plane te spelen. Bij jonge kinderen zal dit het stimuleren van spel zijn, voordoen hoe je met het vliegtuig beweegt, geluiden maken die er bij horen, poppetje aangeven en het kind deze in het vliegtuig laten zetten etc.

Bij iets oudere kinderen is het leuk om mee te gaan in het fantasiespel van het kind. Probeer het kind niet zelf een spel ‘op te dringen’, volwassenen zijn geneigd om spel redelijk waarheidsgetrouw te laten zijn. Kijk en luister naar het kind en geniet van de verbeeldingskracht van jonge kinderen. Wanneer je, geleid door je kind, meegaat in dit spel, kunnen jullie samen genieten!

Bekijk op bol.comJohnny Jungle Plane bestel je hier >>>>

johnny-jungle-plane-speelgoed-van-het-jaar-wow-toys-trotse-vaders-moeders-speelgoed-samen-3

Share