IMG_2623Wij waren op zaterdag 18 juli 2015 in Avonturenpark Hellendoorn, de eerste zaterdag waarop alle scholen in Nederland echt zomervakantie hadden. Ondanks die timing, viel het ons reuze mee met de drukte. De auto parkeren was geen probleem en we hebben voor geen enkele attractie lang hoeven wachten.

Avonturenpark Hellendoorn is een leuk en overzichtelijk pretpark. Het was al erg lang geleden dat ik hier was, ik denk toch al snel een kleine dertig jaar geleden. En enerzijds waren er allemaal nieuwe dingen zoals de Tornado, maar anderzijds was er voor mijn gevoel nog niets veranderd. De oude trouwe monorail doet nog steeds dienst en de wildwaterbaan is ook nog steeds populair.
IMG_2588

Avonturenpark Hellendoorn heeft echt voor alle leeftijden wat wils:

  • er is een gedeelte met veilige en gezellige attracties voor de jongste kinderen,
  • attracties voor iets oudere kinderen maar die toch nog niet heel erg spannend en eng zijn (zoals de Donderstenen achtbaan, de het Junglemonster en de Dombomolen)
  • maar ook grotere ’thrills’ zoals achtbanen die over de kop gaan

IMG_2589Met duidelijke kleuren en centimeters overal is in één oogopslag zichtbaar wie wel en wie niet in een attractie mag en wanneer begeleiding noodzakelijk is. Ik heb ook verschillende kinderen met gekleurde armbandjes zien rondlopen, met de corresponderende kleuren op de borden. Rood mag niet, oranje is onder begeleiding en groen mag.

Mijn oudste dochter van 13 zet zo haar vraagtekens bij het vele roken door volwassenen in Avonturenpark Hellendoorn:

Wat ik jammer vind is dat er veel mensen roken, er lopen ook kleine kinderen in het park. Er staat bij de attracties dat er in de attracties niet gerookt mag worden, maar eigenlijk vind ik dat dat nergens moet kunnen.

IMG_2622In Avonturenpark Hellendoorn zie je gezinnen met kinderen in allerlei leeftijden rondlopen, maar ik heb ook diverse groepen volwassenen gezien die veel plezier hadden in bijvoorbeeld het schommelschip het Galjoen.

Dat schommelschip had ik na één keer overigens wel gezien, de zweefmolen vond ik leuker.

En ik ben een paar keer met mijn dochters van 9 en 13 in de Tornado geweest, de achtbaan die over de kop gaat. En die gaat zo snel, dat tegen de tijd dat je je afvraagt waar je mee bezig bent, de karretjes weer afremmen. Toch jammer dat we de Rioolrat niet hebben opgezocht …

De leukste attractie vind ik persoonlijk de Sungai Kalimantan, waarin je door een snelstromende rivier langs watervalletjes en stroomversnellingen wordt gevoerd.

IMG_2586

Zowel mijn oudste dochter van 13 als de jongste van negen hebben het erg naar hun zin gehad. Zoals de oudste schreef:

IMG_2624Ik vind Hellendoorn een erg leuk park! Er is veel te doen, en het is leuk voor jong en oud. Het is niet een heel groot park waardoor het overzichtelijk is.

De attracties zijn ook erg leuk! Eén van de leukste vind ik de Tornado.

In de attracties zit je ook veilig vast, wat bij andere parken nog wel eens verschilt.

 

Share