geronimo-stilton-groene-reeks-copyright-trotse-vaders-1-1Samen met Klem en Thea waagde ik mij door een flinke storm naar een van de geheimzinnige uithoeken van Muizeneiland. Hier zou volgens Thea een kasteel moeten staan, diep verscholen in een bos vol gemene doornstruiken waar al eeuwen niemand een poot had durven zetten. Alleen al de weg ernaartoe vol wolven, bliksem en regenstormen deden mijn snorharen trillen van angst. Maar daar stonden we, voor de deur van het verlaten kasteel. Ik kon nu niet meer terug. Wat zou ons daarbinnen te wachten staan?

Recensie
Eigenlijk zou ik kunnen volstaan met “weer een prima boek van Geronimo Stilton”, want tot nu toe heb ik geen enkele uitgave van De Wakkere Muis kunnen ontdekken die er niet aantrekkelijk uit ziet, niet geschikt is voor de doelgroep en niet uitnodigt tot lezen…

geronimo-stilton-groene-reeks-1-copyright-trotse-vaders-1

Ook dit deel, het eerste van 6 delen in een nieuwe reeks die Groene Reeks genoemd wordt, leverde weer veel leesplezier op bij mijn jongste zoon van 8. Hij heeft zelf een recensie geschreven van dit boek:

Het kasteel van de honderd verhalen
De wakkere muis bestaat 10 jaar. Geronimo Stilton en de rest van de wakkere muis vieren feest. Geronimo lag na het feest in bed toen hij opeens werd gebeld door zijn neef Klem. Hij zei: “zit je al voor de TV Geronimo? Mijn programma”

geronimo-stilton-groene-reeks-1-copyright-trotse-vaders-2

O ja, zei Geronimo. Sinds kort had Klem zijn eigen televisieprogramma. Snel ging hij voor de TV zitten en toen begon het. Het programma heette Muizenissige mysteries! Klem had samen met de zus van Geronimo, Thea Stilton een oud kasteel gezocht waar ze naar gingen zoeken. En er mocht nog iemand mee en dat was Geronimo Stilton

geronimo-stilton-groene-reeks-1-copyright-trotse-vaders-3

Thea Stilton had opgezocht waar het kasteel was en zocht ernaar. Na een tijdje reden ze weg ze volgden een pad waarvan ze wisten dat het kasteel daar was en toen ze er waren gingen ze naar binnen. De rest kun je zelf lezen…

geronimo-stilton-groene-reeks-1-copyright-trotse-vaders-4

Ik vond alles leuk. Het was grappig en spannend vanaf 6 jaar en je kunt er ook spreekwoorden van leren.

Het kasteel van de honderd verhalen – Geronimo Stilton
Bekijk op bol.comDeel 1 van de Groene Reeks
Hardcover, 116 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

geronimo-stilton-groene-reeks-copyright-trotse-vaders-2

 

Inmiddels is ook het tweede deel in deze serie verschenen:

Snottebellen-slakkensoep? Heerlijk – Geronimo Stilton
Bekijk op bol.comDeel 2 van de Groene Reeks
Hardcover, 120 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Share