typetuin-typecursus-dyslectie-copyright-trotse-vaders-7Cursisten met dyslexie hebben vaak moeite met lezen (en schrijven). Ze spiegelen, draaien en verwisselen de letters met elkaar. Daarom kan het lastig zijn om te leren typen. Dankzij de Typetuin hoeft dit geen enkel probleem meer te zijn.

Blind leren typen heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het letter- en woordbeeld en zorgt ervoor dat schrijven een automatische en eenvoudige handeling wordt. Hierdoor verbeteren de leerprestaties én neemt het zelfvertrouwen toe.

De Typetuin is bij uitstek geschikt voor cursisten met dyslexie. De belangrijkste reden hiervoor is dat de oefeningen constant worden aangepast aan het niveau van de cursist. In tempo en moeilijkheid.typetuin-typecursus-dyslectie-copyright-trotse-vaders-1

Bij het nakijken van het examen kan een aangepaste normering ingesteld worden. De achtergrondmuziek in de Typetuin kan uitgezet worden. Ook kan er binnen de profielpagina gekozen worden voor een rustigere lay-out. Tot slot heeft iedere cursist de keuze uit drie lettertypes, waaronder open dyslexic font. Deze aanpassingen zijn gratis waardoor de cursus niet duurder is dan de ‘standaard’ cursus.

Recensie
Of mijn dochter dyslectisch is of niet is nog niet officieel bekend. Ze leest heel erg goed (en snel) maar ze spiegelt nog letters en er zijn nog andere kenmerken die maken dat ze op de basisschool haar alvast extra helpen. Een van die kenmerken die eventueel aan dyslectie toe te wijzen zijn, is dat de typecursus die ik voor haar had gekozen, te snel ging voor haar, waardoor ze afhaakte.
typetuin-typecursus-dyslectie-copyright-trotse-vaders-4

Wat een verschil met de Typetuin typecursus voor dyslectische kinderen! Deze cursus kan ze wel aan, het is zelfs zo dat ze het af en toe te langzaam vindt gaan 😉 Dat is meer te wijten aan dat ze nog vrij veel fouten maakt zodat ze hetzelfde niveau een aantal keer moet herhalen dan dat de cursus zelf saai is.

typetuin-typecursus-dyslectie-copyright-trotse-vaders-9 typetuin-typecursus-dyslectie-copyright-trotse-vaders-3

Binnen de cursus worden kinderen op een positieve manier begeleid en beloond. Behalve de hele opzet van de Typetuin, waarbij je een steeds mooiere tuin verdient, zijn er per ‘spel’ (want zo ziet mijn dochter het, als spelletjes) munten te verdienen. Daarmee kan je je eigen prijzenkast vullen en zoals je ziet op onderstaande foto is dat iets waardoor mijn dochter erg gemotiveerd raakt: bij iedere oefening komen er nieuwe munten bij en na afloop gaat ze meteen kijken wat ze kan “kopen”.

typetuin-typecursus-dyslectie-copyright-trotse-vaders-2

Het blijft lastig voor haar om uit zichzelf te gaan oefenen, ik moet haar daartoe echt stimuleren, maar wanneer ze eenmaal achter de laptop zit, vind ze het heel erg leuk.Typetuin is een online cursus, je kunt dus achter iedere computer of laptop oefenen door in te loggen, wat erg praktisch is omdat ze geen eigen computer heeft. En ze vindt het dus erg stoer om ‘net als mama’ op mijn laptop te werken!

typetuin-typecursus-dyslectie-copyright-trotse-vaders-5 typetuin-typecursus-dyslectie-copyright-trotse-vaders-6

Na afloop van een oefening kun je zien hoe goed het gegaan is, en ook dat wordt op een positieve manier gebracht:

typetuin-typecursus-dyslectie-copyright-trotse-vaders-10

Kortom: hoewel mijn meisje wel meer moeite moet doen dan haar broers om een typecursus te voltooien, komt ze er met deze typecursus wel. En dat is niet alleen goed voor haar typevaardigheid, maar zeker ook voor haar zelfvertrouwen!

Voor meer informatie over deze cursus, klik hier >>>>

Share