999 Games Cup King is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie kinderen van 8 – 9 jaar. Er kan t/m 01 november 2015 gestemd worden op dit speelgoed. Je maakt daarmee kans op mooie prijzen. Stemmen kan via deze link >>>>

cup-king-bekertjes-spel-999-games-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders

cup-king-999-games-speelgoed-van-het-jaar-trotse-vaders-trotse-moeders-speel-goed-samen-2Cup King; informatie van de fabrikant (999 Games)
Iedere speler bouwt een eigen driedimensionale piramide en verdedigt deze tegen de aanvallen van de andere spelers. De speler die aan het einde van het spel de meeste emmers in zijn piramide heeft, wint.

cup-king-999-games-speelgoed-van-het-jaar-trotse-vaders-trotse-moeders-speel-goed-samen-3Juryrapport:
Een spel dat gespeeld moet worden met een beetje bluf, behendigheid met de kaarten en strategie. Kortom een spel met veel elementen in zich.

Pedagogisch verslag:
Met Cup King bouwen de spelers met gekleurde cups hun eigen driedimensionale piramide. Met één of meer kaarten in één kleur valt de speler diens linker of rechter buurman aan. Die moet ter verdediging kaarten van dezelfde kleur maar met een hogere waarde spelen. Lukt dat, dan valt de aangevallen buurman zijn buurman aan. Wie zich niet kan verdedigen moet een cup uit zijn piramide tikken met alle gevolgen van dien.

Dit op het eerste gezicht eenvoudig ogend spel is minder simpel dan het lijkt. Hoewel het spel gebouwd is op geluk, behendigheid en bluf is de grond van Cup King toch het strategisch denken. Zonder strategisch denken kun je dit spel niet spelen. En, ondanks die denkkant aan het spel is het gelijkertijd ook een spel waarbij veel gelachen kan en zal worden. Mooi voor een gezellige middag in het gezin of met vrienden.

cup-king-999-games-speelgoed-van-het-jaar-trotse-vaders-trotse-moeders-speel-goed-samen-1

Cup King bestel je hier >>>>

Voor de persoonlijke mening van een jurylid van de vakjury en meer uitleg over wat je met dit speelgoed kunt en hoe je er (samen) mee kunt spelen, klik hier >>>>

Voor informatie over ander speelgoed wat is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015, klik hier >>>>

Share