Machi Koro van White Goblin Games is genomineerd door de vakjury als Speelgoed van het Jaar en maakt kans om gekozen te worden tot Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie 10-11 jaar.

Productinformatie en adviesprijs:
Gewicht 0,2 kg
Aantal spelers: 2 – 4 spelers
Adviesprijs: € 16,95
speelgoed-van-het-jaar-logoLeverancier: White Goblin Games

Voor meer informatie over Machi Koro, en samenvattingen uit het juryrapport, klik hier >>>>

Voor informatie over ander genomineerd speelgoed, klik hier >>>>

Spelen in de leeftijdsgroep 10-11 jaar; algemene informatie:
Spelletjes spelen, nog ingewikkelder constructie bouwwerken maken en techniek is leuk en interessant voor deze leeftijd.

machi-koro-white-goblin-games-speelgoed-van-het-jaar-trotse-vaders-trotse-moeders-speel-goed-samen-1

Spelen met Machi Koro:
Volgens de fabrikant is dit speelgoed gemaakt voor kinderen vanaf 7 jaar. Ik denk dat een kind wel wat rekenvaardigheden nodig heeft voor dit spel en dus minimaal in groep 4 zou moeten zitten. White Goblin Games geeft hier een wat uitgebreidere uitleg over Machi Kori: Dobbelstenen gooien, geld incasseren volgens de kaarten die je hebt liggen, nieuwe kaarten kopen. Het klinkt kinderlijk eenvoudig en dat is het ook. Ondanks de eenvoud heeft het spel meer diepgang dan verwacht. Het is mogelijk om een strategie te ontwikkelen door de kaarten die je aankoopt. Je kan je kansen gaan spreiden om bij zo veel mogelijk verschillende dobbelsteenworpen geld te incasseren of juist je kaarten gaan focussen op bepaalde getallen en dus bij bepaalde getallen grotere sommen te incasseren. Daarnaast kan je ook combinaties maken die elkaar versterken.

Samen spelen met Machi Koro:
Doordat het spel eenvoudig te spelen is en snel te leren, zonder al te ontmoedigende instructies, kun je als snel aan de slag. Juist de eenvoud maakt het mogelijk om ook met je kinderen dit spel te spelen wanneer ze nog niet zo bedreven zijn in spelletjes. Het is een leuk spel, waar geluk ook een rol speelt, maar waarin kinderen ook strategieën kunnen leren ontwikkelen. Natuurlijk is het -zeker in de beginfase- zinvol om ook bij je eigen strategische zetten uitleg te geven, zodat je kind zich kan ontwikkelen in een gelijkwaardige medespeler.

Bekijk op bol.comMachi Koro van White Goblin Games bestel je hier >>>>

machi-koro-white-goblin-games-speelgoed-van-het-jaar-trotse-vaders-trotse-moeders-speel-goed-samen-2

 

Share