decoratiestickers kinderkamer

De Classic Platenspeler van Fisher-Price is genomineerd door de vakjury als Speelgoed van het Jaar en maakt kans om gekozen te worden tot Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie 0 – 3 jaar.

Productinformatie en adviesprijs:
Bekijk op bol.comMerk/Aanbieder: Fisher-Price
Uitgever: BOTI
Afmetingen inclusief verpakking: 25,4 x 13,97 x 26,67 cm (lxbxh)
Adviesprijs: € 34,99

Voor meer informatie over Classic Platenspeler, en samenvattingen uit het juryrapport, klik hier >>>>

Mijn ervaring met Classic Platenspeler van Fisher-Price als lid van de vakjury van Speelgoed van het Jaar 2015:

Tja, dat is nostalgie: een platenspeler! Het ziet er voor een volwassene erg aantrekkelijk uit, “net echt” en het is natuurlijk leuk om aan je kind door te geven hoe er ‘vroeger’ muziek gedraaid werd.

Maar ook voor jonge kinderen is dit erg leuk speelgoed. Zelf ‘platen’ kiezen en naar de muziek luisteren is veel actiever dan een opgedraaid muziekdoosje af te laten spelen.

Spelen in de leeftijdsgroep 0 – 3 jaar; algemene informatie:

  • Een baby verkent de wereld om zich heen. Vooral felle kleuren trekken zijn attentie. Het moeten grote stukken zijn want iets goed pakken, kan hij nog niet. Geluidjes zijn ook altijd in trek.
  • De dreumes kan al weer wat meer. Speelgoed achter je aan trekken is dan leuk. Een dreumes zit vol vragen. Speelgoed kan antwoorden geven en mogelijkheden stimuleren.
  • Peuters bouwen met blokken, maken muziek en spelen graag met andere kinderen. Een spelletje spelen gaan ze nu steeds vaker doen.

fisher-price-classic-retro-platenspeler-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-vaders-moeders-speelgoed-samen-1

Spelen met Classic Platenspeler
Volgens de fabrikant (Bot-i) is dit speelgoed gemaakt voor kinderen van 18 – 48 maanden, van anderhalf jaar t/m 4 jaar dus. Wanneer je deze Classic Platenspeler aan een baby geeft, zal hij of zij vooral passief luisteren naar de muziek en misschien spelen met de schijven.

Een iets ouder kindje zal motorisch meer in staat zijn om zelf de schijven op de platenspeler te leggen en wanneer het kindje nog iets ouder is, kunnen alle mogelijkheden van deze Classic Platenspeler benut worden, inclusief het opruimen van de schijven in het daarvoor bestemde vakje.

Samen spelen met Classic Platenspeler
Deze Classic Platenspeler is bij uitstek speelgoed waar een ouder kind (of een ouder) een jong kind bij kan helpen. Helpen met kiezen (welke kleur zullen we doen? weet je nog welk liedje er op deze plaat staat?) als met het ‘bedienen’ van de platenspeler. De opvolging van handelingen die nodig zijn om de muziek te laten horen, zijn voor een jong kind nog moeilijk zelfstandig uit te voeren en dan is het gezellig om dit samen te doen waarbij je het jonge kind zo veel mogelijk laat helpen.

Bekijk op bol.comClassic Platenspeler bestel je hier >>>>

 

Algemene informatie
De Fisher-Price-platenspeler is een favoriet van iedereen die hem zich uit zijn kindertijd herinnert. Hij werd in 1971 uitgebracht als de Change-A-Record-muziekdoos. De platenspeler bevat 5 ‘speelbare’ platen met in totaal 10 liedjes. De platen kunnen makkelijk worden opgeborgen in de speler, die voorzien is van een handig handvat voor onderweg!

fisher-price-classic-retro-platenspeler-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-vaders-moeders-speelgoed-samen-3 (1)

Meer algemene informatie vind je hier >>>>

Classic Platenspeler bestel je hier >>>>

Share