Screenshot 2015-01-17 at 16.14.15In het boek “De avonturen van Jesse” zijn twee delen gebundeld: Jesse en de Belgische Bende en Jesse en de jacht op de Wolventand. 

In Jesse en de Belgische Bende moet de vader van Jesse Prinsen met de truck naar België en Frankrijk. Omdat het vakantie is, mogen Jesse en zijn vriend Tom Ketting mee. En natuurlijk Jesse’s superhond Buster! Maar de Belgische wegen worden onveilig gemaakt door een beruchte bende. Als de vrachtwagen zomaar ineens is verdwenen, beginnen de problemen pas echt! Heeft de Belgische Bende ermee te maken?

In Jesse en de Jacht op de Wolventand moet Jesse’s vader Josh een vracht afleveren op de Balkan. Jesse en Tom mogen weer mee! Ze zijn nog maar net weg, of de eerste problemen doen zich al voor. De regio blijkt geterroriseerd te worden door een agressieve kolonel met een minileger. Heeft de Geheime Politie een hand in de zaak? En wie is Dragos de Monnik? Jesse, Tom en Buster moeten de strijd aangaan met duistere krachten.

Screenshot 2015-01-18 at 16.03.20

Recensie

Mijn jongste zoon (8 jaar) heeft dit boek met veel plezier gelezen. Hier zijn eigen recensie van beide delen van dit boek:

De avonturen van Jesse: Jesse en de Belgische bende
Jesse en Tom gingen naar het park waar zij een man met een hond zagen. De man zei tegen Jesse: ik, Amar, ik niet mag blijf hier, moet teruggestuurd. Naar moederland, veel gevaar in moederland maar niet blijf hier.Jij hondje verzorg ja? Jesse nam de hond hij heette Bustha maar Jesse noemde hem Buster.

Screenshot 2015-01-18 at 16.04.24

3 jaar later. Jesse en Tom mogen mee met de vrachtwagen van zijn vader Josh ze gingen naar Utrecht. Tijdens de rit namen ze pauze in een restaurant, maar toen ze terug wilden naar de vrachtwagen, was de vrachtwagen weg. Het bleek te zijn dat een Belgische bende de bus had gestolen, dus moesten ze de vrachtwagen weer zien te vinden! Meer zeg ik niet….

Screenshot 2015-01-18 at 16.04.12

De avonturen van Jesse: Jesse en de jacht op de wolventand
Jesse en Tom mogen weer mee dit keer naar Satu mare met een wolventand, die ze moeten brengen, maar andere mensen willen de tand ook! Dus moeten ze eerder de tand afleveren dan dat de mensen de tand te pakken krijgen. Dit is een (beetje) spannend verhaal, maar dat moet je zelf maar verder lezen, want anders weet je alles al….

Screenshot 2015-01-18 at 16.03.35

Het was een leuk boek, eigenlijk dus twee boeken en het is geschikt voor kinderen en volwassenen vanaf 7 jaar, en alles in het boek was leuk en niet te spannend.

De Avonturen van Jesse – Maarten Heyman
Bekijk op bol.comBevat twee boeken: Jesse en de Belgische Bende (deel 1) en Jesse en de Jacht op de Wolventand (deel 2)
Paperback, 173 pagina’s, uitgeverij Macc
Bestel dit boek hier >>>>

Share