De Drie Kleine Biggetjes van Smart is genomineerd door de vakjury als Speelgoed van het Jaar en maakt kans om gekozen te worden tot Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie 4-5 jaar.

Productinformatie en adviesprijs:
Bekijk op bol.comGewicht 0,65 kg
Afmetingen inclusief verpakking 6 x 24 x 24 cm (lxbxh)
Adviesprijs: € 24,95
Fabrikant: Smart

Voor meer informatie over De Drie Kleine Biggetjes, en samenvattingen uit het juryrapport, klik hier >>>>

Voor informatie over ander genomineerd speelgoed, klik hier >>>>

Mijn ervaring met De Drie Kleine Biggetjes van Smart als lid van de vakjury van Speelgoed van het Jaar 2015:

Erg leuk spel om logisch denken te stimuleren. Mooi uitgevoerd wat direct uitnodigt om er mee te spelen. Door de vele opdrachten en niveaus kan het jaren mee.

Wat ik zelf erg leuk vind, is dat er twee varianten zijn: één voor overdag (dan is de wolf er niet), dan zijn de biggetjes buiten, en één voor ’s nachts, wanneer de wolf er is en de biggetjes veilig binnen gaan ‘slapen’. Spreekt echt tot de verbeelding!

Spelen in de leeftijdsgroep 4 – 5 jaar; algemene informatie:
Vadertje en moedertje spelen. Maar ook de dokter of de tandarts nadoen is een favoriete bezigheid. De meeste kleuters hebben een grote fantasie en het speelgoed voor deze leeftijd komt daaraan tegemoet. Met het spelen van eenvoudige spelletjes wordt begonnen.

Spelen met De Drie Kleine Biggetjes
Volgens de fabrikant is dit speelgoed gemaakt voor kinderen van 3 – 6 jaar. Ik denk dat het voor een kindje van 3 jaar nog erg lastig is om zelfstandig dit spel te spelen. Een wat ouder kind kan zichzelf hier prima mee vermaken.

Los van het spel spelen zoals het bedoeld is, als denkspelletje wat logisch denken bevordert, nodigen de speelstukken ook uit tot fantasiespel.

Samen spelen met De Drie Kleine Biggetjes
Het is erg gezellig om samen met je kind dit spel te spelen. Uiteraard is het een denkspel voor één persoon, maar naast je kind zitten en helpen om de logica te ontdekken is zeker bij jonge kinderen erg prettig. Ook het enthousiast reageren wanneer je kind een opdracht goed heeft, zal stimulerend werken.

Bij iets oudere kinderen is het leuk om samen aan de moeilijkere opdrachten te werken. En vergis je niet: soms zal je kind eerder de oplossing vinden dan jij!

Bekijk op bol.comDe Drie Kleine Biggetjes bestel je hier >>>>

de-drie-biggetjes-speelgoed-van-het-jaar-smart-games-spel-trotse-vaders-moeders-speelgoed-samen-3

Algemene informatie
Plaats de figuren zoals aangegeven in de opdracht. Plaats de 3 puzzelstukken op het spelbord zodat de varkentjes buiten spelen wanneer er geen wolf in de buurt is of zodat ze veilig in de huisjes zitten wanneer er wel een wolf is. Er is telkens maar één juiste oplossing.

Meer algemene informatie en een video vind je hier >>>>

De Drie Kleine Biggetjes bestel je hier >>>>

Share