Bekijk op bol.comDe Drie Kleine Biggetjes van Smart is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie kinderen van 4 – 5 jaar. Er kan t/m 01 november 2015 gestemd worden op dit speelgoed. Je maakt daarmee kans op mooie prijzen. Stemmen kan via deze link >>>>

drie-kleine-biggetjes-smart-spel-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders

de-drie-biggetjes-speelgoed-van-het-jaar-smart-games-spel-trotse-vaders-moeders-speelgoed-samen-2De Drie Kleine Biggetjes; informatie van de fabrikant (Smart)
Plaats de figuren zoals aangegeven in de opdracht. Plaats de 3 puzzelstukken op het spelbord zodat de varkentjes buiten spelen wanneer er geen wolf in de buurt is of zodat ze veilig in de huisjes zitten wanneer er wel een wolf is. Er is telkens maar één juiste oplossing.

de-drie-biggetjes-speelgoed-van-het-jaar-smart-games-spel-trotse-vaders-moeders-speelgoed-samen-3Juryrapport:
Leuk spel met plaatjesboek met het verhaaltje van de drie biggetjes. Heel geschikt voor de kinderen in deze leeftijdsgroep. Leert ruimtelijke logica en er zijn twee varianten: de varkentjes zitten binnen als de wolf in de buurt is en buiten als de wolf er niet is.

Pedagogisch verslag:
Dit is een puzzelspel voor 3 t/m 5 à 6 jaar dat inspeelt op de zich pril ontwikkelende logische vaardigheden van jonge kinderen. Onthouden, ruimtelijk inzicht en ruimtelijk denken, naast logisch nadenken aan de hand van concrete objecten zijn voor dit leuke spel een voorwaarde. Gelet op de 48 mogelijke situaties op het speelbord kan er erg lang met dit wolf-wil-de-varkentjes-vangen spel worden gespeeld. Omdat er per situatie maar één oplossing mogelijk is, is het fijn dat er een oplossingenboekje bij dit spel zit. Máár, niet gelijk gebruiken hoor! Geduld oefenen en volhouden zijn ook belangrijke eigenschappen in het leven!

de-drie-biggetjes-speelgoed-van-het-jaar-smart-games-spel-trotse-vaders-moeders-speelgoed-samen-1

De Drie Kleine Biggetjes bestel je hier >>>>

Voor de persoonlijke mening van een jurylid van de vakjury en meer uitleg over wat je met dit speelgoed kunt en hoe je er (samen) mee kunt spelen, klik hier >>>>

Video:

Share