Eendjesdans van Goliath is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie kinderen van 4 – 5 jaar. Er kan t/m 01 november 2015 gestemd worden op dit speelgoed. Je maakt daarmee kans op mooie prijzen. Stemmen kan via deze link >>>>

eendjesdans-goliathspel-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders

eendjesdans-goliathspel-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders-2Eendjesdans; informatie van de fabrikant (Goliath)
In dit geheugenspel moeten kinderen drie eendjes met hetzelfde symbool uit een vijver vissen. Als de eendjes door de vijver zwemmen, pakken de spelers om de beurt een eendje en kijken op de onderkant naar het symbool. Bij zijn of haar symbool mag de speler het eendje houden, anders gaat het terug in de vijver. Het spel is afgelopen als een van de spelers de drie eendjes met zijn of haar symbool uit de vijver heeft gevist.

eendjesdans-goliathspel-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders-3Juryrapport:
Dit is een kermiservaring voor thuis. Een hilarisch memoryspel dat op verschillende manieren gespeeld kan worden. Pret voor het hele gezin. De jury werd er blij van.

Pedagogisch verslag:
Eendjesdans bestaat onder meer uit een vijvertje en twaalf gele eendjes. Doel van het spel is om als eerste de drie eendjes met het door het kind gekozen symbool uit de vijver te vissen. Dit spel is een soort memoryspel.

Voor kinderen van drie jaar niet een te moeilijk spel, omdat de onthoudopties niet zo groot zijn en het met maximaal 4 spelertjes gespeeld kan worden. De echte moeilijkheidsgraad zit in het feit dat, als op de rode knop gedrukt wordt, de eendjes gaan ‘zwemmen’ en ze zo niet – dus ook de symbolen niet – meer op hun plaats staan. Kinderen moeten de eendjes dus goed volgen. In de psychologie heet het logische probleem dat kinderen nu moeten oplossen het conservatie concept. Hiermee wordt het idee bedoeld dat het enkel veranderen van de verschijning van een object (hier de plaats van de eendjes met het opgeplakte symbool) de basiselementen van dit object niet veranderen. Tijdens het spelen kwaken de eendjes.

eendjesdans-goliathspel-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders-1

Bekijk op bol.comNijntje Stoelendans van Goliath bestel je hier >>>>
 

Voor de persoonlijke mening van een jurylid van de vakjury en meer uitleg over wat je met dit speelgoed kunt en hoe je er (samen) mee kunt spelen, klik hier >>>>

Voor informatie over ander speelgoed wat genomineerd is als Speelgoed van het Jaar 2015, klik hier >>>>

Share