Pinypon Palace / Kasteel is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2015

Bekijk op bol.comPinypon Palace / Kasteel van Famosa is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2015  in de leeftijdscategorie kinderen van 4 – 5 jaar. Er kan t/m 01 november 2015 gestemd worden op dit speelgoed. Je maakt daarmee kans op mooie prijzen. Stemmen kan via deze link >>>>

pinypon-palace-kasteel-famosa-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders

pinypon-kasteel-palace-paleis-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-2Pinypon Palace / Kasteel; informatie van de fabrikant (Famosa)
In het Kasteel van Pinypon hoor je nog meer verhalen dan je je kunt voorstellen. Er is een toren met een magische spiegel, een kamer van de prinses met een geheim luik, een kleedkamer met computertafel, een grote eetzaal voor een prins met honger en een Koninklijke troon om te kijken en genieten van het dansen! Ah! En alleen de prinses kan de deur openen. Inclusief een geheime (ring) als sleutel, een tiara, twee figuren en een sprookjeskikker.

pinypon-kasteel-palace-paleis-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-3Juryrapport:
Bedenk je eigen sprookjeswereld met dit kasteel met veel onderdelen, losse elementen waar je mee kan spelen en dat je ook nog gemakkelijk mee op reis kan nemen. De jury was heel blij met de prins en zeer gecharmeerd van de kikker! Die is echt leuk.

Pedagogisch verslag:
Het Pinypon Paleis of Kasteel is, pedagogisch gezien, een voorbeeld van een z.g. als-of spel, d.w.z. een spel waarin het spelende kind zich een rol moet inleven of inbeelden en vanuit die rol met het speelgoed moet omgaan. pinypon-kasteel-palace-paleis-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-1Je bent dus kasteelbewoner. Dus: óf je bent prinses, óf de koning, bediende, enz. Door je in te leven in die verschillende rollen krijg je spelenderwijs gevoel voor en inzicht in hoe dat nu is om een paleis of kasteel te bewonen, prinses of een koning te zijn. Ook is het wel een interessant gegeven en misschien ook gevoel dat de prinses de sleutel tot het kasteel heeft en niet de vorst.

In de pedagogische literatuur staan de als-of spelen hoog genoteerd als indicators voor een zich ontwikkelend abstract denkvermogen, maar ook voor het zich kunnen inleven in een ander, wat weer een voorwaarde is voor het moreel kunnen redeneren en denken. Verder biedt dit Pinypon kasteel kinderen de kans sociaal bezig te zijn door vanuit de verschillende rollen met elkaar gezellig en vorstelijk te spelen.

pinypon-kasteel-palace-paleis-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-4

Pinypon Palace / Kasteel bestel je hier >>>>

Voor de persoonlijke mening van een jurylid van de vakjury en meer uitleg over wat je met dit speelgoed kunt en hoe je er (samen) mee kunt spelen, klik hier >>>>

Voor informatie over ander speelgoed wat is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015, klik hier >>>>

Redactie (708 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


Crayola Picture Perfect is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2015
De week van Jackson...... [persoonlijke blog]
Share