ScienceX Smartscope van Ravensburger is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2015 is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie kinderen van 8 – 9 jaar. Er kan t/m 01 november 2015 gestemd worden op dit speelgoed. Je maakt daarmee kans op mooie prijzen. Stemmen kan via deze link >>>>

ScienceX-science-smartscope-ravensburger-microscoop-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders

science-x-smartscope-vergroting-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-1ScienceX Smartscope; informatie van de fabrikant (Ravensburger)
Duik in de microscopische wereld! Met de Smartscope kun je eenvoudig voorwerpen uit de natuur en omgeving onder de loep nemen. Smartscope is te gebruiken met de camerafunctie van iedere
smartphone of tablet, helemaal zonder app of speciale voorbereiding van de te bekijken objecten. Beginnen maar! Ontdek de microkosmos en maak het onzichtbare zichtbaar!

science-x-smartscope-vergroting-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-4Juryrapport:
Een microscoop die werkt en betaalbaar is met een goede vergrotingsfactor. Je hebt alleen een smartphone of tablet nodig maar geen app. De microscoop gebruikt de techniek van de telefoon of tablet. Een microscoop die stimuleert om te ontdekken. Word Sherlock Holmes en onderzoek van alles.

Pedagogisch verslag:
Met deze Smartscope en een smartphone, iPad of iPod heb je een complete microscoop in huis. Klein en handig van formaat. Iedere scholier van de hoogste groepen van de basisschool en binnen het voortgezet onderwijs kan heerlijk experimenteren met alles wat klein en interessant genoeg is om via deze Smartscope te vergroten en te fotograferen.

Hoewel speelgoed niet per definitie bedoeld is als leermiddel, is deze Smartscope een apparaat waarvan je kunt leren kijken naar de microwereld en dat je bij biologie, scheikunde en bij gewoon zelf op onderzoek gaan in de boeiende geheimen van de micro-natuur goed kunt gebruiken. De leden van de speelgoedjury hebben met enthousiasme geëxperimenteerd. Als pedagoog en onderwijsman zeg ik: een echte aanrader voor elke onderzoeker in de dop en zeker ook voor jongeren ouder dan 9 jaar bruikbaar.

science-x-smartscope-vergroting-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-3

Bekijk op bol.comScienceX Smartscope van Ravensburger bestel je hier >>>>

Voor de persoonlijke mening van een jurylid van de vakjury en meer uitleg over wat je met dit speelgoed kunt en hoe je er (samen) mee kunt spelen, klik hier >>>>

Voor informatie over ander speelgoed wat is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015, klik hier >>>>

Share