White Goblins Games Machi Koro is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie kinderen van 10 -11 jaar. Er kan t/m 01 november 2015 gestemd worden op dit speelgoed. Je maakt daarmee kans op mooie prijzen. Stemmen kan via deze link >>>>

machi-koro-spel-white-goblin-games-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders

machi-koro-white-goblin-games-speelgoed-van-het-jaar-trotse-vaders-trotse-moeders-speel-goed-samen-2Machi Koro: informatie van de fabrikant (White Goblin Games)
Bouw met behulp van dobbelstenen, verschillende soorten kaarten en geld jouw eigen stad. Elke kaart heeft zijn eigen effect en het spel eindigt als een speler vier bezienswaardigheden heeft afgerond. Deze speler wint het spel.

machi-koro-white-goblin-games-speelgoed-van-het-jaar-trotse-vaders-trotse-moeders-speel-goed-samen-3Juryrapport:
Machi Koro is een eenvoudig maar veelzijdig spel dat lekker snel weg speelt. Met de spelregels op de kaartjes kun je bijna niet de fout in gaan. Lekker gebruiksvriendelijk. Maar let op: je moet wel goed nadenken over de risicospreiding en de goede keuzes maken. Leuk artwork.

Pedagogisch verslag:
Dit van oorsprong Japanse spel is een spel met een simpel concept en een goede balans tussen het geluk van de dobbelstenen en het gebruik van de kaarten. Is leuk en snel te leren en dus ook snel te spelen. Machi Koro is een ideaal gezelschapsspel, leuk voor een spelmoment in het gezin. Het doet bij de spelers een beroep op hun inzichten over hoe een moderne stad en het stadsleven daarin is of kan worden opgebouwd. Het spel vraagt dus om een plan en om het vermogen overzicht te hebben en te houden om het spel te kunnen spelen. Maar het doet ook weer niet zo een zwaar beroep op die vaardigheden dat ouders met hun kinderen, of dat opa en oma en de kleinkinderen vanaf 10 jaar niet met elkaar dit spel kunnen doen.

machi-koro-white-goblin-games-speelgoed-van-het-jaar-trotse-vaders-trotse-moeders-speel-goed-samen-1

Machi Koro bestel je hier >>>>

Voor de persoonlijke mening van een jurylid van de vakjury en meer uitleg over wat je met dit speelgoed kunt en hoe je er (samen) mee kunt spelen, klik hier >>>>

Share