Schetenjacht van Goliath is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie kinderen van 6 – 7 jaar. Er kan t/m 01 november 2015 gestemd worden op dit speelgoed. Je maakt daarmee kans op mooie prijzen. Stemmen kan via deze link >>>>

schetenjacht-spel-goliath-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders

schetenjacht-goliath-spel-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-2Schetenjacht; informatie van de fabrikant (Goliath)
Wie raadt welke tegenspeler heeft gezorgd dat de vader een scheet laat? Alle spelers moeten raden wie de schetenveroorzaker is en wijzen met hun neus naar wie volgens hen de dader is. De schetenlater, die uiteraard bluft en zo een ander verdacht probeert te maken, mag zijn of haar speelstuk net zoveel stappen vooruit zetten als het aantal spelers dat voor de gek is gehouden. Doel is als eerste speler de finish te bereiken.

schetenjacht-goliath-spel-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-3Juryrapport:
Een hilarisch spel gebaseerd op het echte leven. Veel interactie. Een ander de schuld geven, stiekem scheten laten en kijken wie het heeft gedaan, bluffen en vooral grappig om scheten te laten. Erg leuk: niet alle scheten klinken hetzelfde.

Pedagogisch verslag:
Schetenjacht! Wat een vies woord? Mag dat wel in ons gezin? Natuurlijk, welk kind (en misschien ook wel vele volwassenen) vindt het niet fijn om op legitieme wijze woordjes als “scheet”, “schetenjacht” en “schetenlater” te gebruiken. Ja, van alle soorten wind is de gelaten wind het minste kind. Maar, in dit spel staat die dan nu een keertje centraal!

Schetenjacht is een leuk gezelschapsspel voor jong en oud en jong en oud samen, dat erg hilarisch kan uitwerken gelet op het onderwerp en het elkaar verdacht maken door met je opgezette neus naar de andere spelers “die het gedaan hebben” te wijzen. Een van de vaardigheden die er voor nodig zijn, is kunnen bluffen. Een tweede vaardigheid is een pokerface opzetten als jij wel die scheet liet maar het niet wilt laten merken. Zonder bluf win je niet, niet in het spel en vaak ook niet in het leven. In die zin is het spel een speelse voorbereiding op de wereld buiten het spel. Speelgoed en spellen hoeven niet de opzet hebben te leren, maar al spelend leer je er altijd wel van!

schetenjacht-goliath-spel-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-1

Schetenjacht bestel je hier >>>>

Voor de persoonlijke mening van een jurylid van de vakjury en meer uitleg over wat je met dit speelgoed kunt en hoe je er (samen) mee kunt spelen, klik hier >>>>

Voor informatie over ander speelgoed wat genomineerd is als Speelgoed van het Jaar 2015, klik hier >>>>

Video:

Share