james-blond-trotse-vaderTijdens een workshop van twee bekende rappers op school, vangen Kim en James Slimpelveld per ongeluk verdachte informatie op. Een paar dagen later verdwijnt een van de rappers als in het niets. Het is landelijk nieuws! Kim en James vinden het wel een interessante zaak voor hun kersverse detectivebureau Blond en Slim. Maar of de twee jonge speurneuzen zo’n groot mysterie kunnen oplossen?

Recensie
Na het lezen van het eerste deel in de serie over ‘James Blond‘, was mijn oudste zoon erg opgelucht dat er weer een nieuw boek uit was gekomen. Hij vond het boek James Blond in actie erg leuk (klik <hier> voor de recensie) en begon dus direct aan het tweede deel.

james-blond-trotse-vaders-1

De boeken zijn prima op zichzelf te lezen, maar mijn zoon gaf wel direct aan dat het handig is wanneer je het eerste boek ook hebt gelezen. Je kent de personages dan een beetje en weet al dat Kim en James ‘detectives’ zijn die een zaak proberen op te lossen.

james-blond-trotse-vaders-2

Screenshot 2015-09-28 at 10.01.18Deze zaak gaat over een vermiste rapper. Mijn zoon las de achterkant van het boek, wat eindigt met de zin: “Maar of de twee jonge speurneuzen zo’n groot mysterie kunnen oplossen?” en hij begon meteen een heel betoog over hoe boeken zo’n zin op de achterkant kunnen zetten, en dan vervolgens op de voorkant, op de kaft, het antwoord eigenlijk al geven! Daar zie je namelijk dat het speurneuzenteam de vermiste rapper vindt 😉

Gelukkig wilde hij nog wel weten HOE ze het hebben opgelost. Want dat bleek nog niet zo eenvoudig. En weer heeft hij een boek met veel plezier uitgelezen en kijkt hij al uit naar andere delen uit deze serie.

Hieronder zijn eigen recensie:

Het boek heeft grappige stukjes. Het is niet heel spannend, maar wel leuk om te weten hoe het opgelost wordt. Ik vond zelf de muziekstukken niet zo leuk, maar de rest wel. Er staan mooie tekeningen in en het boek is in hoofdstukken verdeeld, waardoor je het best wel snel kunt uitlezen. Ik ben 11 jaar, maar mijn broer van 8 gaat dit ook vast een leuk boek vinden.

James Blond en de vermiste rapper – Fred Diks
Bekijk op bol.comTweede boek over James Blond
Hardcover, 112 pagina’s, 8+, uitgeverij Kluitman
Bestel dit boek hier >>>>

Share